kan een computervirus op een cd-rom springen?

Toen ik een virus opliep had ik een cd-rom van een game in mijn drive zitten. Kan het virus zich weer opnieuw installeren als ik de cd in mijn geresette computer doe?

Weet jij het antwoord?

/2500

nee tenzij de virus op de cd zat en dan is het logisch Als de virus is gevonden toen je de game installeerde dan zal het elke keer opnieuw gebeuren. Als het een officieel gekochte cd is deze virus vrij alleen met oudere games kan er misschien wel eens een valse positief optreden maar dat is maar zelden gebrande illegale versie zijn vaak voorzien van een crack file en die wordt vaak gezien als een virus

Als de virus op de cd-rom zat (of is opgegaan) en je doet hem terug in je computer dan zal de virusscanner hem nog keer vinden en dan zal die onschadelijk worden gemaakt. Het zal dus wel kunnen, maar de kans is heel klein.

Ja, dat virus kan zich zeker opnieuw installeren. Tenminste als dat virus daar vandaan komt. Zeker als 't geen originele CD is. Wat niet kan is dat een schone CD besmet wordt met een virus, of het moet een CDR zijn. Een CD is namelijk fysiek niet beschrijfbaar. Niemand kan daar iets op aanpassen. Het is een aantal keren voorgekomen dat er een virus zat op originele CD's. Iets vergelijkbaars: Sony heeft eens audio-CD's uitgebracht met een DRM-computerprogramma daarop die zich deels gedraagd als malware en veel erger: die je PC open zet voor bepaalde typen virussen. Een gigantische blunder van de allerbovenste plank.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100