Wie weet hoe het precies zit met het behouden van rechten op je eigen foto's op sites als Facebook, Pinterest en Twitter?

Ik kan natuurlijk van elk de voorwaarden gaan lezen, maar die zijn zo ingewikkeld.
Misschien is er iemand die zich er al in heeft verdiept en het me kan vertellen.

Bedankt!

Weet jij het antwoord?

/2500

Simpel gezegd: Door je bij hun aan te melden verlies je elk recht van copyright op materiaal wat je daar plaatst. Zie ook topic: http://www.goeievraag.nl/vraag/maatschappij/wetgeving/tv-zender-ongevraagd-foto-gebruikt.372473

Bronnen:
http://tos-dr.info/

Het is echt onzin om te stellen dat je het auteursrecht verliest wanneer je foto's op sociale media plaatst. Als je een foto hebt gemaakt, beschik je over het auteursrecht. Dat verandert niet wanneer je je foto's op websites als Facebook, Hyves of Twitter plaatst. In sommige reglementen staat wel dat het derden is toegestaan om links op andere websites te zetten. Dat neemt niet weg dat de maker van de foto eigenaar is én blijft van het auteursrecht! (Zie bron over de BBC). Facebook stelt in zijn reglement dat gebruikers automatisch aan Facebook toestemming verlenen om afbeeldingen te gebruiken 'op elke wijze' die de netwerksite wil. Maar dat betekent niet dat je, door een foto op die site te plaatsen, afstand doet van het auteursrecht. Facebook zal de foto's niet zomaar aan anderen ter beschikking (mogen) stellen (zie bron 2).

Bronnen:
http://www.futureofcopyright.com/nl/home/b...
http://www.z24.nl/bedrijven/media_reclame/...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100