Ik ben op zoek naar een mogelijkheid om erachter te komen wat er waar op het web over me verzameld wordt. Hoe pak ik dat aan?

Ik kan natuurlijk alle organisaties langsgaan waarvan ik weet dat ze gegevens over me bewaren en die combineren met de resultaten van zoekacties, maar dat levert een hoop rommel op.

Weet jij het antwoord?

/2500

Facebook slaat zoiezo alles op. En wat je zoekt op google wordt tegenwoordig ook opgeslagen. En volgens mij doen ze dat via je IP adres. Maar om erachter te komen? lijkt me moeilijk, want je hebt ook veel bedrijven die zwijgen als je vraagt of ze informatie verzamelen van mensen.

Je kunt natuurlijk je eigen naam in diverse zoekmachines invoeren en de resultaties uitpluizen. Ook kun je je naam invoeren bij www.wieowie.nl daar kom je alle (veel) vermeldingen tegen die je bij allerlei social media hebt. Maar het meeste van je is waarschijnlijk vastgelegd in. En met behulp van cookies. Die gegevens slaan bedrijven op en worden soms ook doorverkocht. Ondoenlijk om dat te achterhalen. Ga er maar van uit dat 'ze' alles van je weten.

Ik weet geen methode om hier achter te komen, maar als je last hebt van privacy schending of bang bent dat bedrijven je gegevens houden dan heb ik een mooie tip voor je. Geen persoonlijke gegevens online gebruiken. Veel mensen denken dat dit onmogelijk is omdat veel tegenwoordig online gedaan word, maar dat is niet het geval. Het is simpelweg gewoon zo dat je geen privacy kan verwachten (vroeger niet, nu niet, nooit niet) als jij gebruik maakt van bepaalde internet service. Bedrijven kunnen wel mooi gebruikersvoorwaarden hebben waarin word gesteld dat je prive gegevens niet worden doorverkocht of iets dergelijks, maar vergeet niet dat het alsnog voor hackers mogelijk is om deze te hacken en dan door te verkopen. er is geen beveiliging die gegevens die online staan waterdicht kan beveiligen er is altijd wel een klein gaatje.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100