Wat is de makkelijkste, snelste en beste manier om een back-up te maken van foto's en documenten?

Graag wil ik van een oude laptop doc. en foto's verwijderen. (wordt nu een game computer voor de kids).
Hoewel ik eea op een externe harde schijf heb staan wil ik de afbeeldingen e.d. nog op een andere 'veilige' plek hebben staan.
Wat gebruiken jullie als back-up mogelijkheden en graag tips.
heb nl mijn documenten en foto's verspreid staan over verschillende laptops.
wat is de makkelijkste en veiligste manier om alles ook te bundelen.

Weet jij het antwoord?

/2500

ik zou een externe hardeschijf nemen een daar de mappen naar toe slepen. als je gebruik maakt van de backup optie die bij windows ingebakken zit kun je namelijk af en toe problemen hebben om ze met een nieuwere windows te openen.. het is misschien wel even werk maar je zult er misschien ooit wel eens heel blij mee zijn die tijd er in hebt gestoken

Ik heb op mijn interne HD 2 partities, de klassieke C: drive waar mijn OS en varder alle programma's opstaan. De D: partitie gebruik ik voor alle data, dus ook mijn documenten, muziek, video's, foto's enz. Deze staan allemaal onder één map waarvan ik een copy op mijn externe HD zet dmv Yadis, dit houdt in dat elke wijziging die zich voordoet in een van de file op de D:drive die onmiddellijk overgeschreven wordt naar die externe HD. Zo heb ik elk ogenblik een up to date copy. Behalve dat maak ik elke week op een vast tijdstip een backup naar diezelfde externe HD. Op die manier heb ik dus 3 x dezelfde files.

Bronnen:
http://download.chip.eu/nl/Yadis-Backup_58...

Een nas met cloud functie. En dan van de belangrijke gegevens op de nas regelmatig een back-up maken. Heb je de gegevens op 3 locaties staan.

Ik zeg altijd: Branden op een DVD en netjes opbergen. Waarom? Omdat ik veel mensen tegen ben gekomen met het probleem dat ze al hun fotos en belangrijke documenten op een mooie 1tb schijf hebben gezet en dat deze van vervolgens kapot is gegaan (of gecrashed), en om dit te laten repareren kan al gauw tussen de 200-400 euro kosten bij een specialist. Als je het gewoon op een DVD (van goede kwaliteit, en liefst geen herschrijfbare) brand en netjes bewaard gaat deze zeker tientallen jaren mee.

Hallo! In windows 7 zit een handige functie namelijk easy transfer. deze kun je gemakkelijk vinden door bij start in de zoekbalk de tekst: "easy" te typen. Bij oude windows besturingssystemen zoals xp is windows easy transfer wel te downloaden. het is gemakkelijk, alles loopt volgens de stappen van een wizard. Hij geeft tevens meerdere optie om je bestanden op te slaan. Hopelijk heb ik je zo goed geholpen.

Ik zou een 'master-PC' aanwijzen waar je alle foto's verzameld. Een PC waar _geen_ kinderen op kunnen of mogen komen. (Dit kan je met wachtwoorden regelen; in de BIOS en in je besturingssysteem.) (Jonge) kinderen hebben vaak geen flauw benul van zaken als 'niet drinken bij de PC, niet zomaar overal op klikken', etc. Doe een sticker op die PC met iets als 'Foto master' o.i.d, zodat jezelf niet achteraf in de war raakt. Heel duidelijk de originele foto's (die je vanaf je stickjes naar je PC kopieert) gescheiden houden van eventuele bewerkte en/of gedraaide foto's. Sommige mensen draaien hun foto als die niet recht op het scherm staat, en slaan dan opnieuw op. De meeste grafische programma's comprimeren de foto dan opnieuw, waardoor de kwaliteit achteruit gaat. Dit dus mijden door nooit aan de map met originele foto's te komen (nooit bewerken. Een systematische mapnaambenaming aanhouden). Zorg vervolgens voor _minstens_ twee backups van alle (op die PC verzamelde) foto's. Alle harddisks gaan op een gegeven moment kapot of (en dat komt vaker voor) krijgen een probleem met hun bestandssysteem (meestal wordt NTFS gebruikt). Als je maar lang genoeg wacht. Zo'n probleem kan ontstaan door een stop die doorslaat, blikseminslag, kapotte voeding, te heet geworden PC, een fout in het besturingssysteem, malware, een fout (andere) in software die op de PC wordt gezet of een gebruikersfout. Heb dus _minimaal_ 3 verschillende exemplaren van al je foto's. Dat is geen overbodige luxe, als je foto's je lief zijn. Voor de hand ligt dan om twee grote externe schijven aan te schaffen. Groot, omdat je een oude backup pas wilt verwijderen als je een nieuwere backup op die schijf hebt geplaatst. Hoe groot hangt natuurlijk ook af van hoeveel foto's/filmpjes je maakt. Een derde backup is zeker het overwegen waard; zoals een kopie naar een PC bij familie of kennissen verderop in de straat. Dan heb je zelfs nog je foto's als je huis afbrandt. Na elke serie foto's die je op je master zet: opnieuw backups maken (dat kan door gewoon de hele map met foto's opnieuw te slepen naar de externe backupschijf). Hang niet alle backupschijven _tegelijkertijd_ aan de master!! Als je _dan_ een piekspanning/blikseminslag/probleem krijgt met de stoppenkast of voeding van de PC of malware, bestaat er kans dat in één klap al je backups inclusief je master beschadigd raken. Juist omdat de praktijk vaak anders is dan de (gewenste) theorie, is het dus goed ook een backup te hebben bij familie.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100