Wat voor straf?

Ik heb met iemand zijn creditkaart totzijn limiet verbruikt, hij woont in Turkije.

Ik ben nog 15, en hij heeft voor alles een chargeback.

Wat is mijn straf? Word er een factuur naar mijn adres gestuurd?

Toegevoegd na 9 uur:
Heineke Dankjewel voor de reacties,
hij weet niet dat ik het heb gedaan (hij denkt dat hackers het hebben gedaan) en ik had zijn creditcard Nummer, code van 3 cijfers, zijn naam, en datum tot wanneer hij geldig is. Ik had online dingen gekocht, ( ook op mijn adres ) ik post dit dat jullie meer weten en dat ik een goeie antwoord krijg.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het is zíjn creditcard, niet de jouwe. Daardoor is híj verantwoordelijk voor de gevolgen, niet jij. Dus jij krijgt geen straf, incasso's of facturen, maar hij. Al is het natuurlijk wel zo aardig om hem hiermee te helpen als het deels jouw schuld is, je bent niks verplicht.

Dat hangt er helemaal van af hoe je aan die creditcard bent gekomen. Als de eigenaar hem aan jouw heeft gegeven met de mededeling "koop er wat leuks mee" dan is er niks aan de hand. Maar heb je hem zelf weggepakt? Dan is het diefstal. Weet de eigenaar van jouw bestedingen, of heb jij gegronde reden om te denken dat de eigenaar het met jouw bestedingen eens is? Zo niet, dan is het ook diefstal. Omdat je nog minderjarig bent zal de straf dan niet zo hoog zijn als bij een volwassene. Maar naast een straf zul jij (of je ouders) ook alles moeten terugbetalen. Nogmaals, dit onder de veronderstelling dat je iets stafbaars gedaan hebt. Waarom noem je de chargeback, trouwens?

Als dit verhaal waar is ,dan vind ik dat degene die jou de creditkaart heeft gegeven,straf verdiend. Je hoort iemand van 15 jaar geen creditkaart te geven,want er zijn volwassenen genoeg die niet met zo,n kaart om kunnen gaan,en tot de nek in de schulden komen te zitten.

Tja met nog te weinig info zou ik dit niet juist nu kunnen inschatten ;) Gaf hij jou zijn pincode bv? Of was het soort "wraak" van je en heb je 'toevallig' ontdekt hoe je zijn tegoeden kon gebruiken of misbruiken? Als blijkt dat jij met opzet bv zijn creditcard misbruikte, kan hij wel aangifte doen van fraude of diefstal. Wel blijft hij zelf persoonlijk verantwoordelijk voor gebruikte bedrag, maar aangezien hij een charge back heeft, betekent ongeveer dit (verschilt wel per creditcard) heeft hij er recht op... Als een creditcardhouder een uitgave betwist treedt het recht op charge back (het terugdraaien van een reeds gedane creditcardbetaling) in werking. Het kan dus nog aan meer opties liggen of dit te verhalen achteraf valt op jou/je ouders of degene die omdat je nog minderjarig bent onderhoudt. Ken je verleden en achtergrond niet, wil ook niet betuttelend overkomen hoor ;) Maar bij volwassener worden hoort ook leren om eigen verantwoordelijkheid aan te leren en accepteren, ook als je door flinke emoties je bedonderd of rot voelt, is beter om steeds wel zo eerlijk mogelijk te blijven. Sterkte met alles!

ik vermoed dat hij wel aangifte van diefstal zal doen als hij echt niet weet dat je dit gedaan hebt en dan komen ze al snel achter je adres vrees ik dan zal het wel worden afgehandeld met een voorwaardeljke straf en een boete. diefstal loont niet

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100