Kun je als hacker op elke computer inbreken?

ik heb gehoord dat hackers ook op bankgeheimen kunnen komen.
maar kunnen ze overal in komen?
is niets meer veilig?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Tegen een bijl is geen enkele computer bestand, maar ik denk dat je *hackers* bedoelt. In elke computer is in te breken. De reden is eenvoudig. Medewerkers die recht op toegang hebben komen erin. Als hackers precies hetzelfde doen komen ze er ook in. Vaak is dat moeilijk, omdat je bijvoorbeeld een klein apparaatje nodig hebt om in te kunnen loggen. Maar alles is te stelen. Met "social hacking" (babbeltrucs) ontlok je aan de secretaresse het password, en je bent binnen. Of je bezoekt een bedrijf en laat een gehackte USB-stick slingeren. Er zijn zoveel trucs te bedenken waar niemand op bedacht is. De ene computer wordt wel beter beveiligd dan de andere, maar geen enkele computer is echt 100% veilig.

Voor hackers is het een uitdaging de beveiliging van computers te kraken. Om je computer te beveiligen is er allerlei software te koop. De producenten proberen deze software steeds te verbeteren, maar hackers zullen steeds opnieuw proberen te bewijzen dat de software zwakke punten heeft. Het is een soort wedstrijd. Sommige bedrijven en organisaties nemen hackers in dienst om hun beveiliging te testen. Ik denk dat de belangrijkste netwerken niet zijn te kraken, als de beveiliging hiervan steeds wordt gecontroleerd en steeds opnieuw wordt vernieuwd. Banken zullen proberen hackers steeds vóór te blijven. De zwakke plek is de consument, die zijn computer niet (voldoende) beveiligt of niet goed oplet (bij bijvoorbeeld nep websites). Toegevoegd na 35 seconden: Hacken is overigens illegaal en verboden.

Nee, hackers kunnen absoluut niet overal inkomen. Net zoals gewone inbrekers zijn ze op zoek naar een zwakke plek. Heleboel huizen hebben dat, maar ook heleboel niet. Het is nog makkelijker voor ze als de systemen vooraf geïnfecteerd zijn met software die ze helpt. En dat is dan weer te vergelijken met een inbreker, die al iemand heeft geregeld die de deur voor 'm opendoet of een sleutel heeft nagemaakt.

Ja hacker kunnen in elk computer in komen. Ze kunnen zelf geld overmaken van de rekening van Bush naar de rekening van Bin Laden.!!!

Nee dat kan niet altijd... Maar als die hacker je per sé wil hacken, op den duur zal het hem lukken...

Nee, niet altijd. En gebruik sterke authenticatie (vaak kun je het zien. Naast pincode ook sterke wachtwoorden gebruiken (combinatie van cijfers en letters). het is zeer afhankelijk van de manier van beveiliging van de bankgeheimen.

Nee een computer die als stand alone computer word gebruikt daar kun je als hacker niet op inbreken. Wel kun je inbreken in een pand en dan de computer stelen of hacken maar dat valt erg op en daar zitten hackers niet op te wachten omdat ze informatie willen hebben die ook morgen nog actueel is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100