Wat is precies een domeinnaam?

Ik moet mijn router op slot zetten, zodat anderen geen gebruik kunnen maken van mijn internetverbinding.
Ik moet daarvoor een domeinnaam opgeven.
Wat versta je onder een domeinnaam?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een domeinnaam (of, afgekort, 'domein') is een naam in het Domain Name System (DNS), het naamgevingssysteem op internet waarmee netwerken, computers, webservers, mailservers en andere toepassingen worden geïdentificeerd. Toegevoegd na 2 minuten: Ja, dit is rechtstreeks van Wikipedia gejat. Maar ik kon het niet beter uitleggen zonder lang van stof te zijn. Elke router, webserver en computer heeft een eigen 'naam', en in de digitale wereld heet dat een domeinnaam. Een domeinnaam bestaat ook op internet, www.goeievraag.nl is ook de domeinnaam voor deze site. Als je bijvoorbeeld een site met alleen maar slechte vragen zou hebben zou de domeinnaam www.slechtevraag.nl kunnen zijn. De domeinnaam van je router staat meestal op het kastje, en anders is hij vast ook wel op te zoeken. Hoe dat moet kan ik je helaas niet uitleggen, in het uiterste geval moet je even contact opnemen met je provider.

Om je routertje thuis te beveiligen heb je geen domeinnaam nodig. Je bent bij een andere instelling terechtgekomen.

Vul als domeinnaam niet een bestaande domeinnaam in welke echt op het internet bestaat, anders kan je deze site niet bereiken. Mocht je iets moeten/willen invullen, doe dan iets als 'pietjepuk.local'

Om een router op slot te zetten hoef je geen domain ( domeinnaam) aan te maken. Je zet simpelweg gewoon een beveiligingsencryptie op je router (ik neem aan dat je een Wifi verbinding hebt) Dit kun je doen door in je browser(internet explorer) het adres van je default gateway in te typen (typ in MS DOS: "ipconfig" om te zien wat je default gateway is) en vervolgens in je router's admin page de beveiliging met wachtwoord in te stellen. (gebruik wel een WPA-2 encryptie ... WEP, en WPA-PSK zijn niet meer secure tegen hackers)

domein betekent: 1 erfgoed, kroongevoel, eigendom, van de vorst of van de staat. 2 geestelijk gebied, gebied dat men beheerst. KORTOM: Zoek het toch lekker op in het woordenboek!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100