Hoe kun je verwijzingen naar je naam op internet verwijderen??

Mede door mijn werk heb ik er geen behoefte aan dat mensen prive gegevens weten van mij. Denk aan facebook, schoolbank etc. Hoe kan ik dergelijke gegevens verwijderen??????

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Vraag de webmaster om verwijdering van de informatie. Deze methode verdient verreweg de voorkeur. Vraag de beheerder van een website de gegevens te verwijderen. Doe dat op een vriendelijke toon en leg zakelijk uit waarom u dat wilt. Wees geduldig: soms krijgt een webmaster tientallen soortgelijke verzoeken. Krijgt u geen antwoord, stuur dan na een week nog eens een berichtje. Blaas niet hoog van de toren. De webmaster denkt misschien dat u een opgewonden standje bent en voelt zich door u gecensureerd. Blijf vriendelijk. Zegt de beheerder eenmaal toe, dan kan het soms een paar weken duren voordat u echt uit Google bent – helaas bent u vaak nog wel te vinden in http://www.archive.org Toegevoegd na 8 minuten: Om je Facebook account te verwijderen is er een contact formulier waarmee je jouw Facebook account kunt verwijderen; http://www.facebook.com/help/contact.php?show_form=delete_account Om je schoolbank account te kunnen verwijderen moet je eerst inloggen op schoolbank, en daarna naar de Help pagina's gaan. Op de Help pagina verschijnt dan een link om je account van Schoolbank te verwijderen; http://www.schoolbank.nl/register.html?_a=delete_form

Bij sites als Facebook, mocht je er een profiel hebben, kun je net als hier bij GV gewoon vragen of ze je account willen opheffen. Lastiger wordt het met het 'geheugen' van internet. Bijvoorbeeld de cache van Google, waardoor je nog wel een op betekenisvolle manier in verband gebracht kunt worden met gegevens die je in zijn totaliteit minder anoniem maken. Als je echt je sporen wilt uitwissen zul je dan ook de bedrijven achter de meeste gangbare zoekmachines moeten mailen om hun cache aan te passen, zodat jij er niet meer in te vinden bent. Mocht je ooit op beperkte schaal weer gebruik willen maken van sites zoals Facebook, houdt er dan rekening mee dat in principe alles wat je vrijgeeft door het zelf in te typen ook daadwerkelijk openbaar is, of dat vrij gemakkelijk kan worden, dat geldt overigens net zo goed voor wat je hier op deze site intikt.

Praktisch niet. Je kunt alle sites waar je je ooit voor hebt geregistreerd benaderen met het verzoek al je gegevens te verwijderen, en soms lukt dat, maar soms ook helemaal niet, of je naam blijft nog tijdenlang op al die sites te googelen zonder dat je concrete gegevens er nog staan, omdat er nog heel veel oude links lopen. (Kijk maar eens naad verlopen advertenties op Marktplaats, die staan nog tijdenlang in Google). Daarom is het een goed idee op Internet ALTIJD vantevoren na te denken of je die gegevens daar wel wilt neerzetten. Want lang niet overal kom je er ook echt vanaf. Stel dat je weer van GV af wil, en je laat al je berichten op onbekend zetten, dan blijven er waarschijnlijk toch berichten en reacties staan waarin mensen je naam gebruiken. Zo kan ik je hier WiedenS noemen, en wat jij ook doet, dat krijg je dan niet meer weg. Helemaal spoorloos weer van Internet verdwijnen zal je niet mee gaan vallen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100