kan het dat adobe flashplayer een virus bevat?

Ik wil graag adobe flash player downloaden, maar ik krijg telkens de melding dat er een virus aan vasthangt. kan dat? adobe is toch een veilige site dacht ik? (ik gebruik firefox of soms ook internet explorer)

Toegevoegd na 10 uur:
met downloaden gebeurde via adobe.com zelf.
Het gaat dus zo :
Firefox
ik klik "downloaden" aan.
dan krijg ik een venster waarop een stappenplan staat
stap 1 : opslaan, dat lukt
stap 2 : klikken op het programma in het downloadvenster lukt minder, maar ik krijg dan een melding in het hoekje dat "alle downloads zijn gebeurd" (of zoiets)
stap 3 : verschijnt zelfs niet

Internet Explorer
Ik klik "downloaden" aan
Ik klik op "uitvoeren".
En dan komt de melding dat er een "virus op het programma zit en het daarom werd verwijderd".

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is verstandig software alleen te downloaden van de officiele site dus niet van een of ander distributeur site of vage site die van alles maar aanbied flash haal van adobe.com java van java.com etc etc ander software wordt meestal wel aangeboden via goeie sites als cnet Zdnet of als je een gratis versie van een betaal programma hebt ga dan via de officiele site naar de site die zij aanbieden om de gratis versie te downloaden.

als je het hier vandaan haalt. http://www.adobe.com/nl/downloads/ is er niks aan de hand. let wel dat als je het download voor Firefox ( dit staat onder de versie nummer ) het niet werkt met Iex.

Waarschijnlijk is met adobe firefox meegekomen. Op zich niks mis mee maar als je zelf al een virusscanner hebt dan kan dat voor een conflict zorgen. Je kunt firefox verwijderen of de virusscanner die je al had. Mijn ervaring is dat firefox en avast niet samen ging, heb firefox verwijdert.

Dit heeft wellicht met je firewal of virus scanner temaken, sommige zijn gewoon 'te goed' gemaakt waardoor ze ook 'fouten' zien die eigenlijk gewoon normaal zijn...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100