Hoe kan je erachter komen of een torrent veilig is?

Ik ben nogal een gamer en download ook veel films en muziek. Nu vraag ik me alleen af of je erachter zou kunnen komen of er een virus in die download zit.. Kan dit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat kan alleen nadat je het gedownload hebt. Een goede virusscanner signaleert dan meteen dat er iets niet in de haak is. Veel torrentsites werken met de mogelijkheid om een torrent te beoordelen of om er commentaar bij te zetten. Als je die eerst goed bekijkt, zie je vaak al of andere gebruikers er problemen mee gehad hebben. Maar 100% veilig is het nooit!

Je kan er bijna nooit meteen achter komen of het een virus is al zijn torrents meestal wel betrouwbaar maar je hebt wel een aantal betrouwbare torent sites ikzelf gebruik bitcomet dat is een goed programma waar je van thepiratebay kan downloaden

Grootste probleem bij veel game torrents is het aantal false-positives die een virusscanner geeft (hij zegt dat het een virus is maar het is niet zo). Het beste wat je kan doen is even de comments doornemen op TPB bijvoorbeeld, daar wordt vaak gezegd of het virus echt is of een false-positive. In films en muziek heb je weinig false-positives en als je virusscanner dan een melding geeft kan je er wel vanuit gaan dat het echt een virus is.

er zijn bepaald torrets die "trusted" zijn. Er staat dan een bepaald icootje erbij. Als die er niet bij staat lees dan altijd de reacties van de torrent, vaak melden mensen dan of er een virus in zit of niet, wat de qualiteit is van de film. En anders kun je ze altijd nog apart laten scannen door je antivirus.

Een virusscanner verteld je niet altijd de waarheid als het gaat om torrents! Scannen heeft dus eigenlijk geen zin omdat torrents vaak illegale inhoud bevatten. Vaak zit er een crack in die totaal geen schade aan je pc aanricht, maar de virusscanner kan zo'n crack aanzien als virus. Daarom is het zinloos om je virusscanner voor dit soort dingen in te zetten. Wel is het veilig om alleen van bekende nicknames te downloaden. Elke torrent is geplaatst door iemand. Zo is het dutchreleaseteam ook veilig, en die kom je ook regelmatig tegen. Je zou dus beter een vraag kunnen stellen welke namen van gebruikers veilige torrents aanbieden. Maar zels dan blijft er nog een risico aan vast zitten, want er zijn altijd manieren zodat andere gebruikers alsnog virussen toe kunnen voegen. 100% veiligheid bij torrents bestaat niet echt. Als je echt minder risico wil lopen kan je beter downloaden uit nieuwsgroepen. Dit kan door middel van grabit, en het server adres van je provider. Verder is het ook goed om te weten dat bedrijven die financiele schade hebben aan het downloaden, ook wraak willen nemen. Daarom plaatsen dit soort bedrijven vaak hun eigen software op een torrent site, en zetten er expres een virus bij om mensen af te leren van illegale bronnen te downloaden.

Vantevoren is het niet mogelijk om daar achter te komen. Soms staan er comments bij. Maar die comments kunnen fake zijn. Ook als ze niet fake zijn, zegt dat lang niet alles. Vaak _weet_ men gewoon niet of er wel of niet malware in (kan) zit(ten). Dit ook vanwege de grote vlucht in het aantal false positives. Omdat virussen tegenwoordig dymanisch zijn, moet een virusscanner tegenwoordig letterlijk grotendeels GOKKEN of een bestand een virus/malware is of niet. Intelligent gokken, zeg maar. Ondanks het 'intelligente' deel, blijft 't grotendeels gokken. Wil je zoveel mogelijk zekerheid: dan na 't downloaden twee weken wachten (zodat er minder kans is dat je in nieuwe torrents last hebt van zero day exploits), je bestand uploaden naar virustotal.com, als ie daar goedgekeurd is je bestand gebruiken op een Linux-PC (Xubuntu bijvoorbeeld). Ook dan heb je geen 100% zekerheid (voor zover dat al mogelijk zou zijn), maar wel 100x meer dan 'hoppa downloaden die hap en direct a fspelen op m'n Windows-bak'. Gebruik je toch Windows, zorg dan in elk geval dat die altijd perfect up-to-date is, en neem een goede firewall zoals bijv. NetLimiter. Verder kan je denken aan het gebruiken van WinAmp en Media Player Classic - Home Center Edition. Die programma's ondersteunen minder malware dan Windows Media Player.

gewoon kijken naar de "comments" op de site waar je je torrents haalt, daar posten mensen meestal waar het om gaat en welke kwaliteit (films)

Best virusscanner. Soms worden cracks ook als veilig gescand. 100% zekerheid heb je nooit! Dus als er geen comments bijstaan, kan jij als eerste commenten met : "is this torrent safe?"? Back it up, wacht even met de game installeren tot je anderen hun reactie op jouw post gelezen hebt. En dan nog... Je moet nu eenmaal de downside erbij nemen dat gratis nu eenmaal soms wat extra moeite en risico kost. Om geen bestanden te verliezen moet je dus ook die externe HDD ontkoppelen, eenmaal de backup gedaan is. Maar als je echt zeker wilt zijn van een zuivere game, zijn Bart Smit of Bol.com enkele van de duurdere alternatieven :p

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100