Kun je geen virussen krijgen als je een Mac van Apple hebt

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Elk besturingssysteem is vatbaar voor virussen. Soms zijn ze nog niet geschreven. Apple heeft ook een tijd lang beweert dat een Mac geen virusbeveiliging hoefde. Blijkt dus dat ze dat toch wel gedaan hebben. Het is verder zinloos dat Apple een eigen virusbeschermer heeft ingebakken, omdat je dan afhankelijk bent van dit AV programma en deze waarschijnlijk niet kunt verwijderen (waarschijnlijk een systeem file). Niet heel erg praktisch dus. En verder zijn de andere Apple producten (Ipod, Iphone, Ipad) niet standaard beschermt (ze hebben geen ingebakken AV programma), en zijn ze dus vrij vatbaar. Vooral omdat je overal mensen met die dingen ziet lopen is het voor een hacker niet zinloos om voor deze apparaten een virus te schrijven (dit is alleen als je er geen AV programma op hebt staan, anders is het natuurlijk nutteloos). Het is nogal zinloos als je een Mac koopt, alleen omdat deze "Virusvrij" is, omdat er talloze AV programma's beschikbaar zijn voor het Windows platform.

Ook daar kun je een virus krijgen en hoe groter ze worden des te meer virussen komen er ook voor de mac

ze zijn er wel, Er komen alleen minder virussen op omdat de doel groep Mac gebruikers kleiner is dan Windows en daarom minder geliefd bij virus makers.

Ja die zijn er wel degelijk. Apple heeft onlangs met een update in het geheim een malwarescanner geinstalleerd om de gebruiker ertegen te beschermen. Toegevoegd na 52 minuten: Het grote verschil tussen een virus(die zichzelf kan verspreiden) en malware die persoonlijke gegevens (wachtwoorden en creditcardgegevens) verzamelen en doorsturen naar iemand anders is dus de manier hoe ze zich verspreiden. Virussen kunnen ook wat malware kan. Malware/trojans wordt vaak verspreid via websites en software, email/software via illegale bronnen. Hoe dan ook wil je beiden niet op je computer hebben.

Nee, echte virussen voor Mac bestaan niet. Voordat ik weer reacties krijg: Er bestaan alleen trojans voor Mac en daar zit het hem juist in. Zodra jouw Mac is geinfecteerd met een trojan, zul je van de firewall een melding krijgen dat een bepaalde applicatie toegang wil tot jouw Mac. Druk je op ja, dan geef je zelf toestemming om te zorgen dat jouw Mac daadwerkelijk wordt geinfecteerd. Druk je op nee, dan gebeurt er werkelijk helemaal niets. Krijg je bij een Mac zo'n melding naar voren, kijk dan goed naar wat hij vraagt en bedenk of die applicatie daadwerkelijk van jou toestemming krijgt. Druk je klakkeloos op ja, dan ben je zelf de schuldige. Voor de rest hoef je je niet druk te maken over virussen op een Mac, ik spreek uit ruim anderhalf jaar ervaring. Toegevoegd na 1 minuut: Die firewall geeft die melding trouwens bij elke applicatie die een verbinding wil maken tussen jouw Mac en het internet. De melding die hij geeft omschrijft duidelijk welk programma je toestemming wilt geven, is het onbetrouwbaar dan geef je dus geen toestemming. Denk je achteraf: Shit, dat programma had wel toestemming moeten krijgen dan kun je in de Systeemvoorkeuren dat programma alsnog toestemming geven.

De kans op een virus is erg klein omdat de cybercriminelen meer kans op succes hebben met Windows (=marktleider) Apple is slechts een kleine speler op de markt met ongeveer 5%.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100