Er zit een virus op mijn computer, help please!!!

Er zat opeens een virus op mijn computer, hoe kan ik die verwijderen? Rechtsonderaan staat ook een icoon en telkens als ik een programma wil opstarten zegt het dat ik het niet kan openen. Alleen in de veilige modus is het virus er niet. Hoe kan ik het verwijderen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat is vervelend! Ik geef je twee links (allebei gratis voor privégebruik): - http://www.malwarebytes.org/mbam.php (Malwarebytes antimalware, een goed programma en probeer het eerst hiermee op te lossen) - http://www.bleepingcomputer.com/combofix/nl/hoe-dient-combofix-gebruikt-te-worden (ComboFix, een zeer krachtig programma om virussen van (32-bits) computers te verwijderen, pas hiermee op en volg de handleiding want het is een zeer krachtig progamma) Succes ermee en voor vragen mag je me ook een berichtje sturen.

Met een anti-virus programma. Download Als de ***** AVG FREE EDITION Uitstekend programma met veel functies.... Gratis! http://free.avg.com/nl-nl/download-free-antivirus Klik op de link. Succes, Sherlock.

Bronnen:
http://free.avg.com/nl-nl/download-free-antivirus

Met een anti Virus programma opzoeken in welk bestand het virus zit en dan dat bestandje verwijderen; Klaar :)

nee geen AVG als windows je lief is. ( dit wil nog wel eens windows onderdeelen voor virus aanzien. ) gebruik Avast. hierbij zijn licencies voor een jaar antivirus gratis.

Probeer het met Hitmap Pro, is makkelijk te installeren, doet zijn werk snel en is vervolgens weer simpel te verwijderen. Als alles weer goed is, natuurlijk wel een goede virusscanner installeren.

Bronnen:
http://www.surfright.nl/nl

Dan moet je eerst achterhalen welke malware het is (of je moet bereid zijn Windows opnieuw te installeren). Elke malware heeft een andere aanpak nodig. Dat kan je bijvoorbeeld proberen te detecteren via een online virusscanner zoals die van NOD32: http://www.eset.com/online-scanner Als je er achter bent welke malware je hebt, kunnen we waarschijnlijk veel beter verder helpen. Je kunt trouwens ook allerlei zaken die automatisch opstarten (waar malware bijna altijd gebruik van maakt) verwijderen of uitschakelen via msconfig.exe / opstarten, via services.msc, en via regedit.exe (zoek naar runonce, ga omhoog naar run (en herhaal dit totdat geen runonce meer gevonden), kijk wat daar allemaal in staat, vertel het ons en wij kunnen vertellen wat je er uit mag halen).

Norton Power Eraser.... werkt top, is van officiele Symantec website.... en gratis....!

Vermoedelijk is het scareware en geen virus ga naar veilige modus met netwerk mogelijkheden En download en installeer daar het programma malwarebytes zie link de gratis versie is goed genoeg snelle scan en besmetting opruimen en daarna weer opstarten kijken of alles weer werkt en doe eventueel nog een volledige scan die kan lang duren maar wel zo goed

Bronnen:
www.malwarebytes.org

Het beste is om naar de website Hijackthis te gaan. Hier zitten professionals die je stap voor stap helpen om het probleem op te lossen. Je download eerst het programma, maak hiermee een logfile, en vervolgens volg je de link naar het forum om daar de log te plaatsen.

Bronnen:
www.hijackthis.nl

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100