kan je een hond kopen als je in de week weinig thuis bent ?

hallo ik ben 14 bijna 15 en zou echt heel graag een hondje willen hebben mijn voorkeur gaat naar het ras cavalier king charles of een border collie. het probleem is dat die hond dan in de week vaak alleen zit maar wat zijn de gevolgen eigenlijk als je zo een hond vaak alleen moet laten en zou dit nu een reden zijn waarom je geen hond mag kopen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Je noemt nu twee rassen op die juist voor problemen kunnen zorgen als ze veel alleen zijn. Een border collie heeft ontzettend veel beweging nodig. Deze honden drijven vee en zijn dus de hele dag bezig. Je moet bedenken dat iedere hond iedere dag veel beweging nodig heeft. Heb je hier geen tijd voor, dan moet je er niet aan beginnen. Honden die veel alleen zijn kunnen van alles kapot bijten omdat ze hun energie niet kwijt kunnen. Zeker als je een puppy neemt, ben je de eerste maanden heel veel tijd kwijt met socialiseren, zindelijk maken, opvoeden enz. Ik wil je afraden om een hond te nemen. Je kunt misschien beter een kat nemen, katten kunnen beter tegen alleen zijn dan honden, bovendien hoef je ze niet uit te laten. Maar ook voor een kat geldt, dat ze aandacht en verzorging nodig hebben.

Nee ik zou dat niet doen. Een king charles cavalier is een gezelschapshond dus die heeft veel aandacht en verzorging nodig. Bovendien moet je ook 3 tot 4 keer de hond uitlaten en als je daar geen tijd voor hebt kan je het beter niet doen.

Zoals jij wel weet is een hond een groepsdier. Dus het wel soortgenoten, of mensen die hij ziet als soortgenoten, om zich heen hebben want dan is hij gelukkig. Is een hond veel alleen dan zal hij wegkwijnen of stoute dingen gaan doen. Hij zal zichzelf gaan krabben, in het ergste geval tot bloedens toe, of hij zal het meubilair gaan opeten. Aandacht van stout gedrag is ook aandacht. Dus dit zijn een aantal redenen om (nog) geen hond te gaan nemen en te wachten dat je er wel tijd voor hebt. Geduld dus ;-)

Je kan zeker een hond nemen,en omdat je weinig thuis bent is een kleine bulldog de perfecte hond. ze houden erg van slapen en dat is een heel grappig gezicht als hun tong uit hun bek hangt.ook blaffen en rennen ze in hun slaap. Als jij thuis komt zijn ze vaak zo lekker aan het dromen dat ze geen zin hebben om naar buiten te gaan. Eten en slapen vinden ze heel leuk dus ideaal voor jou dus. ps voor kinderen zijn ze superlief.

Niet doen een pup moet zeker in het begin niet veel alleen zitten. Als je wens echt heel diep zit overweeg dan eens bij het asiel te kijken naar een hond waar de jeugd van af is en die gewend was alleen te zijn. Let er wel op, Dan moet je wel zodra je thuis bent beseffen dat je veel tijd dan moet gaan geven. alleen thuis zijn is dan geen optie

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100