Is de gratis scanner van Uniblue die nu geadverteerd wordt echt of een scam?

Onderaan de rubriek 'Computers en Internet' op Goeie Vraag! wordt nu reclame gemaakt voor Uniblue, een tool om je windows pc te checken. Is dit echt of onzin?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De meerderheid van die mensen die een beoordeling gegeven hebben op de site "My Web of Trust" is negatief over Uniblue: http://www.mywot.com/en/scorecard/uniblue.com Ook siteadvisor.com is negatief over uniblue: http://www.siteadvisor.com/sites/uniblue.com/summary/ Om een bedrijf te kunnen vertrouwen, moet veruit de meerderheid positief zijn. Dan denk ik toch wel aan zo'n minimaal 95% positief. Lees dit ook eens: http://www.sitejabber.com/reviews/www.uniblue.com Verder wil ik aangeven dat je 't niet in zulke utilities moet zoeken, maar dat je zelf voor een schoon/snel systeem moet zorgen. Je moet dus eerder denken aan geen overbodigde services draaien, overbodige zaken installeren, op de juiste manier zaken verwijderen, zorgen voor snelle hardware en oude versies van programma's (die zijn veel sneller) anders dan browsers tenzij er veiligheidsproblemen van bekend zijn, dan dat je aan symptoonbestrijding moet denken zoals utilities van onbekende bedrijfjes. Als je toch aan de slag wilt met aanvullende utilities om je Windows te optimaliseren: kijk dan op http://technet.microsoft.com/sysinternals.

Ik heb even voor je gekeken op die website. Het is een registry-cleaner zoals er vele zijn. Er is volgens mij niets mis mee, behalve dat ie alleen maar laat zien wat je zou kunnen verbeteren als je het product zou kopen voor 25 euro.

Ik heb Powersuite van Uniblue en die scant op verouderde drivers, maakt de computer sneller, scant het register en defragmenteert het register. Dat alles voor een paar ,,tientjes,, voor 3 computers. Uniblue heeft vele producten en wordt veel aangeprezen.

Veel van zulke registry scanners (register scanners), e.d pc ''optimaliserende programma's'' werken juist averechts! Bij sommige ( wellicht deze ook) scant ie, en geeft ie ong. 500 ( of meer ) fouten aan, en lost die er maar 10 op oid en daarna heb je de betaalde versie nodig. Alhoewel, een registratie code hiervoor krijgen is niet zo moeilijk, tenminste als het (nog) via dat systeem werkt, omdat ik volgens mij ook zo'n soort programma had, misschien zelfs die van Uniblue! Mijn mening: niet echt het proberen waard, kan soms je hele register ''verkloten'', of het is gewoon niet zinvol. Maar een keertje proberen kan ook niet echt kwaad natuurlijk:)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100