Wat is een goed programma om fouten in HTML en andere programmeercode te vinden?

Ik doe een ict opleiding, waar ik internetsites, programma's en dergelijke zooi moet maken, maar dat doe je dus in code, en daar kan dus ook snel iets in mis gaan.

dus mijn vraag: wat is een makkelijk programma om de fouten in de html en andere codes te vinden.

(sowieso HTML)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Voor HTML en XHTML controle zie: http://validator.w3.org/ Voor Css zie: http://jigsaw.w3.org/css-validator/ Voor PHP zie: http://tools.sopili.net/php-syntax-check/ Alleen of de opmaak goed is, de inhoud is lastig te beoordelen op deze manier. Hiervoor kan je het forum van phpfreakz aanraden. Niet alleen voor php maar ook voor html, css, javascript, e.d. www.phpfreakz.nl Succes met je opleiding.

Ik gebruik notebook++ Toegevoegd na 11 minuten: Het programma geeft aan waar de foutjes zitten. Die moet je dan wel zelf corrigeren. Het is fgeen compilatie programma in de zin dat het controleert of allerlei scripts WERKEN maar wel of de code correct is afgesloten & toegepast.

Voor HTML is HtmlTidy een mooi programmaatje: http://sourceforge.net/projects/tidy/ Toegevoegd na 1 minuut: Voor PHP kun je bijvoorbeeld het gratis NuSphere nemen: http://www.nusphere.com/?gclid=CJzu0sei5KMCFdcr3god3DfD-w Toegevoegd na 2 minuten: Sorry, NuSphere is blijkbaar niet gratis...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100