Zijn er programmatjes die je spelling checken op 'ABN' als typt?

Sommige mensen op GV bakken er niets van! Typ en spelfouten doen de emmer overlopen. Misschien dat ik met deze vraag mensen kan helpen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het is programmaatjes en niet programmatjes. En het is "als JE typt" en niet "als typt". Google Chrome onderlijnd foutieve woorden. In dit geval hierboven wordt jouw woord onderlijnd. PS: Ik gebruik dus Google Chrome

op www.opentaal.org is een spell-checker te downloaden, die met Google Chrome en Firefox kan samenwerken. Ik gebruik deze veel en graag.

De google chrome voor apple is in ontwikkeling en ik heb me ingeschreven voor een release.

zie link voor verschillende talen (waaronder nederlands) add-ons voor mozilla. https://addons.mozilla.org/nl/firefox/browse/type:3

Bronnen:
https://addons.mozilla.org/nl/firefox/brow...

Er zijn meerdere programma's. Die zijn al genoemd in de overige antwoorden. Die correctieprogramma's hebben wel een paar nadelen. Ten eerste: ze corrigeren. Da's niet handig, want daar leer je niet van typen, tenzij je continu goed oplet wat jij typt en wat het programma ervan maakt. Handiger zijn programma's die niet corrigeren, maar op één of andere manier aangeven wat er fout is. Dan ben je gedwongen zelf de correcties te maken, waar je van leert, zodat je na verloop van tijd geen hulpprogramma meer nodig hebt. Ten tweede: ze zien niet alle fouten. Neem bijvoorbeeld het verschil tussen "daar word je vrolijk van" en "daar wordt je kind vrolijk van". De ene keer "word", de andere keer "wordt" - welk programma doet dit goed? Zo zijn er meer mogelijkheden waarbij een programma de fout ingaat.

Als je met Internet Explorer werkt, kun je het gratis programma Ie7pro installeren, daar zit o.a. een Nederlandse spelling controle bij. Werkt ook met versie 6 en versie 8 van IE.

Voor Firefox kun je een Add-On downloaden genaamd "woordenboek" Nederlands. Je krijgt vervolgens bij wat je typt, net als bij WORD die rode 'krungeltjes' eronder. En tevens suggesties over hoe het dan geschreven zou kunnen worden. Deze kun je ook in het Engels downloaden voor de liefhebber.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100