Kan je in Excel een kolom percentages van totaal toevoegen?

Ik heb een kolom met laten we zeggen het aantal aangemelde bezoekers van een bepaalde groep, het totaal heb ik berekend met 'SOM', tot dusver snap ik het volkomen maar nu vraagt men mij een kolom toe te voegen waarin per groep het percentage berekend wordt.

Zie voorbeeld, het gaat dus om wat in kolom C moet komen.

We gebruiken Excel 2007.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik heb jouw voorbeeld overgenomen en de formules in onderstaand plaatje erbij gezet. De cellen selecteer je en vervolgens klik je op de '%' knop in de Excel knoppenbalk (dat rood omcirkelde ding).

Je doet een SOM van het aantal aanmelding (in CelB8 ofzo) Dan doe je bij kolom C achter 30+ (Cel C2) =$B$8/100*B2 Toegevoegd na 5 minuten: Ik heb het via de afbeelding even duidelijker gemaakt

Zet in kolom C2: =SUM((B2/$B$5)*100) Kopieer de formule naar C3 en C4. Toegevoegd na 1 minuut: Oh en het kan handig zijn aan te geven dat het resultaat niet meer dan twee decimalen mag bevatten. Dat doe je door rechtermuisknop op de cel, Format Cells, kies voor number. Als het goed is staat er achter "decimal places" al 2, dan hoef je alleen maar op OK te klikken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100