Wat is een goed programma om een tuin te ontwerpen?

Ik zoek een goed programma om een tuin te ontwerpen. Een dergelijke vraag is eerder gesteld en de linkjes die daarin genoemd zijn heb ik gevolgd, maar de mogelijkheden zijn veel te beperkt.

Zo kun je vaak maar 1 type tuinstoel kiezen, formaten van bijvoorbeeld een blokhut of tafel kun je niet aanpassen en twee type afscheiding (schutting EN heg) kan ook al niet.

Het uiteindelijke resultaat lijkt dus totaal niet op wat ik wil. Is er software (hoeft niet gratis) waarmee ik goed een tuin kan ontwerpen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wat jij vraagt kan helemaal niet, geen enkel programma kan iets ontwerpen naar jouw behoefte en smaak. Programma's zijn meer hulpmiddelen om te laten zien, hoe jouw ontwerp er uit ziet, het ontwerpen zal je dus altijd zelf moeten doen. Wel kan je met veel van dit soort programma"s, je ontwerp over zetten in een 3 D plaatje en je kan er zelfs door heen "lopen". Ook kan je dan zien, hoe de tuin er uit ziet, als je wat in het ontwerp verandert, het is dus niet meer dan een heel mooi hulpmiddel.

Bij gespecialiseerde tuincentra hebben ze een ontwerpafdeling. Daar kun je samen met iemand helemaal je eigen tuin ontwerpen in 3D. Je ziet dan gelijk wat het kost. Daar zijn eenmalige kosten aan verbonden en verplicht je tot niets.

Software tuinontwerpen, even googelen en je krijgt er heel veel te zien.

Bronnen:
http://www.google.nl/search?q=software+tui...

Skethup (géén ketchup) is een gratis programma waarmee je zelf dingen kan ontwerpen, en downloaden van anderen. Je kan ook je eigen foto's uploaden en je kan je moddellen in google earth bekijken. Hier kan je het downloaden: http://dl.google.com/sketchup/GoogleSketchUpWNL.exe

Op facebook heb je zo'n programmatje. http://www.facebook.com/apps/application.php?id=56748925791

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100