Ik vind Adobe producten veel te zwaar voor een computer. Bestaat er een Flash Player dat je kan downloaden, dat NIET door Adobe is geschreven?

Toegevoegd na 1 minuut:
en bestaat er een shockwave player dat niet van adobe is want dan ben ik er zeker van dat het veeeeeeeeel vlugger opstart

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Flash player is toch niets zwaars aan? Je kan overigens net media player classic of vlc player ook flash afspelen. Maar deze is dan weer niet in je browser te gebruiken. Flash player is een onderdeel van de adobe serie en dan bedoel ik de productieserie fimpjes die Flash player gebruiken worden dan ook in Adobe Flash gemaakt. Overigens bepaald de programmeur of beheerder van de website welke speler wordt gebruikt. Ook is Flashplayer iets dat zowel op mac als op pc werkt. En daarmee vrij universeel en breed inzetbaar.

Er is geen alternatief voor flash player van Adobe (voor zover ik weet) Toegevoegd na 3 minuten: Dat wil zeggen, er is wel een altenatief voor Flash, Silverlight van MicroSoft, maar dan moet je weer gebruik maken van de plug-in van MS. En je kan er uiteraard geen Flash 'filmpjes' mee afspelen, alleen Silverlight 'filmpjes'.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100