Hoe kan ik mijn pc actief houden voor skype, maar toch het toetsenbord op slot zetten vanwegen mijn peuter?

Mijn peuter zit achter mijn rug om wel eens op de pc, op de toetsen te drukken.
Ik laat mijn laptop altijd open staan vanwegen inkomende skype oproepen.
Hoe kan in mijn laptop beveiligen waarbij er een soort van slot op het toetsenbord komt zonder dat ik mijn laptop uit hoef te zetten?
Zo kan ik vaker even de ruimte uit en voorkom ik een hoop ellende als mijn peuter weer eens een rare toetsenbordcombinatie indrukt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ga naar je control panel>personalisaties en stel een screensaver in. Vink aan dat je het inlogscherm wilt zien zodra je weer actief bent. Op de achtergrond zal skype actief blijven en je hoort een geluidje als er iemand een chat start (wel je geluid aanzetten uiteraard) Het inlogscherm is als het goed is met een wachtwoord beveiligd.

Er zijn diverse programma's die dit juist met dit doel voor je doen. In de linken staan de beste programma's beschreven. Met Keyboard Locker kun je via Ctrl+Alt+L je toetsenbord op slot zetten. Type "unlock" om weer te ontgrendelen. Andere programma's Anti-Shaya Kid-Key-Lock BlueLife KeyFreeze KeyboardLock Child Lock KeyFreeze Keyboard Toddler Keys Toegevoegd na 20 uur: Kid Key Lock Wanneer Kid Key Lock is geïnstalleerd en ingeschakeld verschijnt een icoontje in de systeembalk van het besturingssysteem. Door hierop te klikken verschijnt het menu waarmee het programma ingesteld kan worden. Kid Key Lock kan de volgende muisfuncties blokkeren: linker muisknop, middelste muisknop, rechter muisknop, dubbele muisklik, muiswiel. Kid Key Lock kan de volgende toetsenbordfuncties blokkeren: standaard karakter toetsen zoals letters, nummers en speciale tekens, overige toetsen zoals navigatieknoppen, ins/del, home/end, etc, Windows systeem sneltoetscombinaties. Via een wachtwoord kan het toetsenbord weer ontgrendeld worden. https://www.gratissoftware.nu/downloaden/kid-key-lock.php

Bronnen:
http://windowsreport.com/keyboard-locker-software/
http://www.startpagina.nl/v/computers-inte...
https://www.howtogeek.com/howto/11570/disa...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100