Kan ik PAR files aanmaken om bestanden later eventueel te kunnen repareren?

Ik heb belangerijke bestanden die ik wil uploaden. De bestanden worden gecheckt door Syncback op corruptie. Toch wil ik voor de zekerheid PAR-files aanmaken mocht er toch een bestand corrupt raken.

Is het handig om in deze situatie toch par files aan te maken om later eventueel te repareren als ik de bestanden nodig heb?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als het hele belangrijke bestanden zijn kun je beter nog een backup ervan ergens anders stallen. PAR bestanden zijn vooral bedoeld in de UseNET scene waar nog weleens een posting kwijtraakte er daarmee een rar bestand miste, uit de PAR bestand kon je dan dat enkele RAR bestand weer uit 'destileren' en zo je film/software weer tot één geheel krijgen. Nu zou je 10% PAR bestanden kunnen maken voor (toekomstige)verlies van 10% van je data, maar als meer dan 10% verloren gaat in de backup? Dan worden PAR bestanden waardeloos. Het idee is leuk(heb het immers ooit zelf aan je geopperd als validatie check) maar om de integriteit van je backup te waarborgen compleet waardeloos. Is het belangrijke data? Ja? Maak dan meerdere kopieën geografisch verspreid(!) Geen discussie... Aantal GB die je kunt kopen is moment historisch laag en ligt ergens onder 2 eurocent per GB dus daar hoef je het echt niet voor te laten, zelfs bij TB's is het goedkoop.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100