hoe beveilig je je mac book tegen virussen en spam en hoeft dat?

ooit heeft men mij verteld dat je voor een apple nooit een antivirus programma hoefde te installeren , klopt dit wel ? Bestaat er gratis goede software voor een mac book air ? Tweede vraagje ik krijg steeds vervelende vraag om iets te downloaden ... MacBooks saver , hoe geraak ik hiervan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

in principe heb je echt geen virus scanner nodig Een malware scanner is wel nodig

Bronnen:
https://nl.malwarebytes.org/antimalware/mac/

Als je zorgt dat je besturingssysteem altijd up-to-date is middels de beveiligingsupdates, ben je op dit moment goed beveiligd tegen virussen. Maar of dit in de nabije toekomst ook zo blijft, is natuurlijk maar de vraag. Er is een aantal virusscanners voor de Mac verkrijgbaar en gelukkig hoef je hiervoor niet je portemonnee te trekken. Een goede gratis optie is Sophos Anti-Virus for Mac.

Bronnen:
http://computertotaal.nl/apple/9-tips-om-j...

Vanaf OS X El Capitan (de nieuwste versie) is OS X rootless, dat wil zeggen dat systeembestanden niet gewijzigd kunnen worden (ook niet met wachtwoord). Hierdoor zijn de meeste virussen onschadelijk gemaakt. Er zijn echter nog virussen, maar die kan je weer voorkomen door nieuwe updates te installeren, en door 1 keer per maand je Mac te scannen met een antivirus programma. Het laatste is niet echt nodig, maar het is meer een zekerheid, de meeste virussen die je Mac beschadigen zijn door de rootless functie al onschadelijk.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100