Hoe kan ik online meerdere email accounts beheren?

Ik heb een aantal email accounts die ik met 1 programma wil kunnen beheren. Het zijn een aantal gmail accounts (ook van een werkgever die z'n email aan gmail heeft verbonden, dit kan helaas niet veranderd worden).
Ook heb ik via een eigen website (met mail mogelijkheden) een pop3 account.

Nu wil ik deze verschillende email accounts met 1 programma beheren, het liefst toegankelijk online.

Wie weet hier een goede mogelijkheid voor?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De simpele methode is om al je accounts in Gmail of outlook.com samen te brengen. Als je in 1 van beide al je accounts invoert, krijg je al je email binnen in Gmail of outlook.com. Hetzelfde zou je ook kunnen doen binnen je eigen domein dat je blijkbaar hebt. Bijvoorbeeld door al de email van verschillende accounts doorsturen naar dat ene account van je website. Dat account maak je dan bijvoorbeeld aan in Outlook of Thunderbird. Je kan je email dan zowel via een programma ( Outlook b.v.) als via webmail benaderen (via je eigen domein). Er zijn dus vele wegen die naar Rome leiden.

Ik heb alle mails gekoppeld aan Thunderbird. Alle mail komt daar binnen. Je kunt dat maar op 1 pc doen omdat de mail fysiek op die pc staat. JE kunt me mails ook sorteren naar bepaalde mappen waarbij het niet uitmaakt via welke weg de mail binnenkomt.

Je kunt in GMail POP-accounts toevoegen. Daarnaast kun je ook andere GMail-accounts toevoegen. Daarmee heb je alle accounts in 1 GMailbox bij elkaar. Met regels kun je labels toevoegen zodat de mail herkenbaar is. Een andere optie is om met een mailclient zoals Outlook te werken. Je kunt de mail van GMail ook via POP ophalen. Je kunt in de mailclient instellen dat er een kopie van de mail op de server moet blijven staan tot je de mail in de client verwijdert zodat je de mail op verschillende pc's kunt ophalen. De meest gebruikelijke optie wanneer je overal bij de mail wilt kunnen is IMAP. GMail ondersteunt dit en Outlook ook. Je zou dus de mail van het POP-account kunnen ophalen met GMail en vervolgens alles vanuit GMail via IMAP in een mailclient beheren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100