Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Wat is het verschil tussen het snel wissen van een herschrijfbare schijf en het volledig wissen er van?

Met Nero heb je keuze tussen deze twee optie's.

Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
in: Software
458

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Bij snel wissen word in de inhoudsopgave van de cd toestemming gegeven de data te overschrijven maar de oude data blijft gewoon staan totdat hij overschreven wordt. Bij volledig wissen wordt de data zelf overschreven. Bij snel wissen kun je met een tool de gewiste data terughalen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden

Andere antwoorden (1)

Met snel wissen verwijder je alleen de fat, de inhoudsopgave van de schijf. Dan lijkt het alsof hij leeg is. Je kunt er dan weer nieuwe gegevens opzetten, maar in feite overschrijf je dan steeds de oude gegevens. Bij volledig wissen, wordt de schijf echt geformatteerd. Dan wordt de schijf opnieuw ingedeeld in sectoren. Het is dan een stuk moeilijker (maar niet onmogelijk) om de oude gegevens terug te krijgen. Meestal is snel formatteren dus voldoende, maar niet als je je oude PC met je mailwisseling met Joran aan P. de Vries verkoopt.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding