hoe komt het dat ik op mijn hoofdtelefoon alleen mijn linker speaker hoor?

Ik denk dat dit duidelijk is, ik heb deze vraag hier nog op goeievraag.nl gezien. Maar daar vond ik het niet echt + ik begrijp er niks van.

PS: ik heb een pc (windows 7) & het is een hoofdtelefoon (wiedes)

Weet jij het antwoord?

/2500

Doet een andere hoofdtelefoon dit ook? Dan is het de output van je computer, en moet je waarschijnlijk bij instellingen wat veranderen. Of de output is kapot. Is het alleen bij deze hoofdtelefoon? Dan is je hoofdtelefoon kapot, en moet je een nieuwe kopen. Even uitproberen dus welke van deze 2 oplossingen het is.

Het plugje van een hoofdtelefoon heeft 3 contacten: het puntje is voor het linkerkanaal, de ring is voor het rechterkanaal en de rest van de schacht is de gemeenschappelijke aardeaansluiting. Als het plugje niet diep genoeg ingestoken kan worden dan zal alleen te tip contact maken met de klem die eigenlijk bedoeld is voor het rechter kanaal, de ring maakt dan nog geen contact dus je hoort niets uit de rechter schelp. De hoofdtelefoon zou dan op een apparaat waar je de plug wėl diep genoeg kunt steken gewoon stereo moeten werken. Het is natuurlijk ook mogelijk dat er een draadbreuk in de kabel zit, dan zal de hoofdtelefoon nooit op rechts klinken. In dat geval kan een handige knutselaar er wellicht een nieuw plugje aan kunnen solderen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100