Hoe zorg je dat Gmail opent na klikken op een e-mailadres?

Stel dat op een webpagina een e-mailadres staat, bijvoorbeeld info@goeievraag.nl . Als ik nu op dat e-mailadres klik, wil ik dat Gmail opent, dat Gmail een (leeg) nieuw bericht klaarzet, en dat Gmail het e-mailadres waarop ik heb geklikt alvast invult in het veld Aan: (To:).

Hoe krijg ik dat voor elkaar?
 

Weet jij het antwoord?

/2500

In de instellingen van de computer (configuratiescherm) bij de standaardprogramma's aangeven dat bijvoorbeeld Microsoft Office Outlook of Windows Mail het standaard programma moet zijn dat opent bij e-mails. Vervolgens je Gmail-account koppelen aan bovenvermelde Outlook of Windows Mail. Op https://mail.google.com/mail/#settings/fwdandpop staat uitgelegd hoe je dat doet via POP of IMAP-toegang.

Met GmailDefaultMaker wordt het mogelijk gemaakt dat Gmail (of Hotmail, AOL, Yahoo. Google Apps) geopend wordt wanneer je een e-maildres aanklikt in je browser. Werkt momenteel niet onder Windows 8. Optie voor Chrome of Firefox (en IE?): 1. Open Gmail 2. Press Ctrl+Shift+J 3. Plak het volgende: navigator.registerProtocolHandler("mailto", "https://mail.google.com/mail/?extsrc=mailto&url=%s", "Gmail"); 4. Je krijgt de vraag "Allow Gmail (mail.google.com) to open all email links?" 5. Klik de "Use Gmail" knop.

Bronnen:
http://gmaildefault.codeplex.com/
http://lifehacker.com/5883372/set-gmail-as...
http://lifehacking.nl/productiviteit-tips/...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100