Hoe kan ik er voor zorgen dat ik geen virus op mijn computer krijg?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je kunt een virusscanner op je computer zetten. Er is een groot aanbod aan gratis scanners. Avast antivirus (vertraagt de computer, maar is zover ik weet de sterkste. AVG vele lichter maar minder effectief. Panda antivirus licht maar ik heb geen idee over hoe goed deze is. Avira, kaperensky... Toegevoegd na 39 seconden: Geen van deze scanners is perfect. Perfecte bestaan er niet.

Er is maar 1 antwoord mogelijk: Besturingsysteem legaal , prorgramma's legaal van CD-DVD, geen internet- email enz. en geen bestanden via USB enz binnen halen.

Wat Nero2 heeft aangegeven zijn antivurus programma's inderdaad een hulpmiddel die je beschermen tegen virussen. Niet alle kwaadaardige virussen kan elk van de antivirusprogramma's beschermen. Dit komt omdat een virusscanner nieuwe virussen pas detecteert na ongeveer 24 uur. En om antwoord te krijgen op je vraag, sluit je af van het internet, beperk het bezoeken van websites. En vermijdt USB sticks van gebruikers die je niet vertrouwd. Want ook hierdoor kunnen virussen worden overgedragen.

Als ik alle anrwoorden kort samenvat: gebruik de computer niet! Geen mail, geen internet etc. Tja....... Wat moet je tegenwoordig zonder internet! Jij hebt niet aangegeven wat je wilt doen met de computer, waarvoor je hem gebruikt! Dus ze hebben gelijk, als je hem niet aanzet ben je nog safer. Maar alle gekheid op een stokje: legaal besturingssysteem;ok! Waarom geen Linux dan, of Apple os? Veel minder kans op problemen. Virusscanner? Waarom gratis als je toch al €'s uitgeeft aan legale software. Ben je gelijk van die Light handel af en geniet je allround protectie. Andere software ook legaal. Voor internet: kies een Dave browser bv Google chrome. En vooral Kees de melding heb op jouw scherm. Extra en collaterale downloadsnelheid vermijden. Regelmatig opschonen en inderdaad jouw gezond verstand gebruiken. Succes

Koop een goed anti virus systeem! Dit voorkomt de meeste virussen. Open geen mailtjes van vreemden en klik niet op die reclames die rond je scherm flikkeren. Als je ze weg wil klikken, zorg dan dat je het goede X klikt!

ik gebruikt als antivirus ESET 32 daar die is prijzig maar dan heb je wel wat. voor malware gebruik ik Malwarebytes anti malware (van Malwarebytes is een gratis versie) en ESET32 heeft verschillende pakten

Door je computer niet te gebruiken is de meest succesvolle methode maar waarschijnlijk niet erg gewenst. De eerste hulp die je nodig hebt is je gezond verstand. Als je geen gekke dingen gaat doen is de kans dat er malwarematig iets misgaat al erg klein. (computervirussen bestaan trouwens nauwelijks meer! Diverse andere soorten malware hebben de fakkel overgenomen). Daarnaast zal je er ook voor moeten zorgen dat je het malware technisch gezien moeilijk maakt. Dat kan op 2 manieren: 1. Gebruik een linux-distro of een ander opensource besturingssysteem. Open broncode = geen plaats om malware te verstoppen. 2. Wil je toch liever windows blijven gebruiken, zorg dan zeker voor deftige antimalwaresoftware (bijv. norton of avira kies voor die laatste als je niet wilt betalen. Gelijk heb je dan overigens. Betalende versies bieden niets dat je met je gezond verstand niet aan kan!). Behalve de noodzaak voor antimalwaresoftware is er weinig verschil tussen het beveiligen van een windows- en linuxsysteem (en laat je niets wijsmaken, er is geen énkele goede reden om een antimalwareproduct op je linuxdistro te installeren! Om windowsgebruikers niet te besmetten is het flauwste excuus, als zij geen antimalwareproduct hebben zijn ze toch al besmet en als ze er wel een hebben zal je hen waarschijnlijk niet kunnen besmetten.) Het enige verschil is dat linux standaard zijn zaakjes goed op orde heeft en windows niet. Zo heeft linux standaard een goede firewall. Bij windows zal je naast een goed antimalwareproduct ook een goede firewall moeten installeren zoals Comodo Firewall. Nu ben je halfweg: je kan of geen malware op je pc krijgen of hebt een tooltje draaien dat malware detecteert en je hebt een firewall die verdachte dingen kan opmerken. (lees verder in reactie)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100