Hoe kan ik een ander wachtwoord instellen bij het opstarten van windows 8.1?

Ik heb sinds kort een laptop die op Windows 8.1 werkt. Elke keer als ik de laptop aanzet moet ik een wachtwoord invullen, het wachtwoord van mijn email. Kan ik een 'onafhankelijk' wachtwoord instellen? Een wachtwoord dat niet gelinkt is aan mijn email?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat wachtwoord kan je gewoon wijzigen en hoeft niet hetzelfde te zijn als je mailwachtwoord (bij mij is mijn account gekoppeld aan gmail en het wachtwoord van mijn mail en van mijn computer zijn echt anders). As je in de desktop zit, ga met je muis naar rechtsboven en dan naar beneden, de charmsbar opent dan, klik vervolgens op "instellingen", "pc-instellingen wijzigen", "accounts", "aanmeldingsopties". Op die plek kan je je wachtwoord wijzigen, een pincode instellen of een foto voor een patroon invoegen.

Waarschijnlijk haal je je mail op van je microsoft-account? En heb je niet goed opgelet tijdens de installatie/configuratie van windows om een lokaal account aan te maken? Geen nood, je kan nog altijd een lokaal account aanmaken, dat geef je dan het wachtwoord dat je wilt en bijkomend voordeel: je instellingen blijven veilig op je eigen pc staan en worden niet gesynchroniseerd met (je) microsoft(account).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100