hoe maak je dit soort edits ?

ik wil graag foto's op deze manier bewerken zoals je op de afbeelding ziet, maar ik weet niet met welke app of hoe je dit moet doen. weet iemand het?

Weet jij het antwoord?

/2500

Hiervoor moet je fotobewerkingssoftware gebruiken. Denk aan Photoshop (betaald), Paint Shop Pro (betaald), Gimp (gratis), Paint.NET (gratis) of de online dienst Pixlr (gratis). De truc zit hem in het wegpoetsen van de achtergrond. Stel, je neemt een foto van een persoon. Je gaat met een gum alles wegvegen wat niet bij de persoon hoort. Vervolgens neem je een andere foto van diezelfde persoon. Daar plak je de eerst foto overheen. En dan lijkt het net (licht, kleur, scherpte, formaat en dergelijke voor het gemak even links gelaten) of dezelfde persoon twee keer op de foto staat. Toegevoegd na 2 minuten: Eventueel kun je Paint gebruiken, van Windows. Dit programma leent zich niet heel goed voor dit soort bewerkingen, maar met een beetje moeite kun je het beoogde effect op zich wel bereiken.

Ik kan me niet voorstellen dat hier een app voor bestaat. Ik doe dit soort dingen namelijk in Photoshop en het vergt behoorlijk wat "finetuning" om tot dit resultaat te komen. Jouw plaatje is erg goed gedaan, zelfs de fijne haartjes kloppen. Het helpt wel dat het model (Rihanna?) tegen een heel donkere achtergrond is gefotografeerd. Grof gezegd komt het er op neer, dat de linkerfoto is geplakt over de rechterfoto. Het moeilijke zit hem er om precies alleen dat te selecteren van de linkerfoto wat je nodig hebt. Aanvulling: Ik zie zojuist dat er al een reactie is geplaatst door Maarten1980. Dat gummen zou ik niet doen. Er zijn tooltjes in Photoshop die dit veel beter en fijner, maar vooral veel sneller kunnen. Om dit in Paint te doen is echt monnikenwerk. Als je dit zou willen doen begin dan met speciaal voor dit doel foto's te maken op dezelfde plek met dezelfde belichting, liefst met een egale of donkere achtergrond. Gephotoshopte foto's vallen namelijk altijd meteen door de mand als de lichtval, schaduw en kleurinstelling van beide foto's niet precies hetzelfde zijn.

Ik heb ook al iets genoteerd bij "Reacties", maar daar kun je geen foto's plaatsen. Onderstaande foto dient als illustratie voor het gemak waarmee je d.m.v. Photoshop het gevraagde effect bereikt. Het naar mijn kamer lopen (in ander deel gebouw) en daar de Windowscomputer aanzetten kostte meer tijd dan het maken van de nieuwe editie (dat duurde ca 4 minuten). Het is even snel, dus niet mooi, gedaan. Toegevoegd na 1 minuut: Ik bedoelde: door PHOTOFILTRE !!!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100