Bevat fabrieksinstallatiekopie Windows?

Hallo,

Ik heb een SSD aangeschaft en een externe harde schijf aangezien de SSD niet heel veel geheugen bevat. Iemand zal de SSD voor me installeren als ik het schroefje eruit krijg (http://www.goeievraag.nl/vraag/computers-internet/hardware/schroef-uitboren.518500).

Ik heb hiervoor met de Samsung Recovery programma, die al geïnstalleerd stond op mijn laptop, een fabrieksinstallatiekopie gemaakt. Deze staat nu op mijn externe hardeschijf. Nu is mijn vraag bevat deze fabrieksinstallatiekopie de originele Windows die met de laptop meekwam? De bestanden die het kopie bevat kunt u in de bijlagen zien.

Ik heb geprobeerd om zelf acter te komen of dit kopie Windows bevat met behulp van de BIOS settings, maar snap daar niet veel van haha.

Met vriendelijke groet,

Jiawen

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee, ik denk niet dat dit de windows installatie is die af fabriek op je laptop stond. Windows zou uit licentie overwegingen nooit toestaan om OEM fabriekanten op deze wijze een installatie 'deployen' daar is namelijk de Windows OOBE functie voor. Probeer in schijf beheer de recovery partitie te voorzien van een schijfletter zodat je de inhoud kunt tonen in explorer, die partitie moet je clonen met EaseUsbackup op je SSD, en dan vanuit je BIOS recoveren... Die Samsung utility maakt gewoon een kopie zoals windows was zoals je 'm het laatst opstartte, als migratie hulp naar SSD... Toegevoegd na 47 seconden: OOBE = Out Of Box Experience

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100