Graag advies m.b.t. aankoop van een extern geheugen voor PC: welke capaciteit heb ik nodig en waar moet ik op letten ?

Ik heb hem hoofdzakelijk nodig voor opslag van veel foto's en correspondentie. Graag advies !

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je hebt 3 mogelijkheden: 1. Een USB-stick. Die heb je in alle soorten maten en vormen en met capaciteiten tot 1 TB maar bij die hoge capaciteiten worden ze reteduur. Je hebt tussen USB-sticks onderling grote verschillen qua prestaties maar ook qua functionaliteiten (zoals wel/geen encryptie). 2. Een externe harddisk. Ook beschikbaar in verschillende soorten en maten (maar sowieso al wat groter dan een usb-stick) en met capaciteiten tot tientallen terabytes (als het bijvoorbeeld gaat om een externe harddiskbehuizing met meerdere harddisks). Het best kan je een lege harddiskbehuizing kopen en een aparte harddisk en die zelf inbouwen. Dit is niet alleen financieel voordeliger. Maar vroeg of laat zal je blij zijn dat je de schijf er weer kan uithalen (als er iets mis mee is of als je deze wilt vervangen door eentje met een hogere capaciteit). 3. Je koopt een NAS, plaats deze in je netwerk en zorgt ervoor dat deze van buitenaf bereikbaar is. Ook dan kan je waar ook ter wereld aan je bestanden.

De capaciteit hangt af van de hoeveelheid informatie die je erop kwijt wilt. Hoe groter de capaciteit van het externe geheugen hoe duurder je uit bent. Ik kan je in het algemeen wel adviseren om alleen een usb stick te kopen en geen harde schijf die je via een kabel met de pc moet verbinden. Bij zulke externe geheugens wil de verbinding nog weleens kapot gaan en dat kan alleen tegen extreem hoge kosten hersteld worden door de fabrikant (1600 euro)

Hangt er heel erg van af hoeveel je wilt gebruiken. zelf heb ik een 2TB Externe harde schijf voor maar 80 euro en hij werkt prima. http://www.mediamarkt.nl/mcs/product/SEAGATE-2TB-USB-3.0-Backup-Plus,10259,482770,1171671.html?langId=-11

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100