hoe kan ik een word bestand verkleinen van 19mb naar 5mb?

plaatjes moeten in tact blijven. Het mag een pdf worden. Ik moet het inleveren in een systeem van school. dropbox en skydrive is geen oplossing.

Weet jij het antwoord?

/2500

Met WINZIP.

Kies op het lint voor Hulpmiddelen voor afbeeldingen, en kies voor Afbeeldingen comprimeren. Sla daarna je bestand weer op. Het bestand is nu een stuk kleiner.

Je kunt je bestand opslaan als pdf-file in Word. Als dat in jouw Word-versie niet kan, kun je het bestand online omzetten van Word naar Pdf. Ik heb zelf zo eens een Word-bestand vol plaatjes van 1 Gb verkleind naar 10 Mb (Ik kon het zelf niet geloven, maar de plaatjes waren nog intact).

Bronnen:
http://office.microsoft.com/nl-nl/word-hel...
http://www.freepdfconvert.com/

Bij "Opslaan als..." in Word kun je, bij het opslaan als PDF, het bestand nog extra klein maken (zie afbeelding). Als je nog kleiner wilt kun je eventueel het gratis pdfcreator gebruiken.

Bronnen:
http://www.pdfforge.org/download

Waarschijnlijk zijn het je plaatjes die de document zo zwaar maken, bewerk de plaatjes in photoshop of een ander beeldbewerkingsprogramma tot de grootte dat ze moeten zijn in het document. Je zal merken dat dit het "gewicht" van je document aanzienlijk beperkt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100