Waarom duurt het veel langer, (soms) om apps te downloaden dan om te verwijderen?

Over het algemeen duurt het vrij lang om een app te downloaden.Op een tablet bijv. Om te verwijderen is vaar een "fluitje van een cent".

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Omdat voor het downloaden je alle files over je verbinding met internet moet sturen. En daarna moet-ie het ook nog eens installeren. Bij verwijderen, daarentegen, hoef je alleen maar tegen het apparaat te zeggen dat de ruimte waar die bestanden staan, weer voor andere dingen gebruikt kan worden (en misschien hier en daar wat indexfiletjes veranderen). Dat is veel minder werk. Vergelijk het maar met het aanleggen van een verzameling van het een of ander. Om het allemaal bij elkaar te krijgen, en goed georganiseerd, is veel meer werk dan om het weg te gooien als je er geen zin meer in hebt.(deze vergelijking klopt natuurlijk niet helemaal maar het gaat een beetje om het idee)

Bij het installeren van een app ( of programma op de PC) moet het programma niet alleen gedownload worden maar ook nog eens geïnstalleerd. Alles moet dus nog op de tablet of PC "aangebracht" worden. Bij het verwijderen daarentegen hoeft alleen de verwijzing naar het programma verwijderd te worden en de gebruikte ruimte vrijgegeven te worden om opnieuw overschreven te kunnen worden. Dit kost uiteraard een stuk minder tijd.

Installeren en verwijderen is ongeveer hetzelfde en kan je ook met elkaar vergelijken. Maar downloaden is totaal iets anders. Dat is gegeven ophalen van het internet. En is dus afhankelijk van de download snelheid en de grootte van het bestand wat moet worden opgehaald.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100