Hoe kan je een groot film-bestand verkleinen zonder kwaliteitsverlies?

Hallo,
Ik heb onlangs een film gemaakt op Windows movie maker en heb mijn project dan uiteindelijk opgeslagen in 1080p. De film bestond uit allemaal losse stukjes film van een reis. Nadat mijn film was opgeslagen en ik heb op mijn externe harde schijf wou plaatsen verschoot ik mij een ongeluk... 12.8GB. Mijn externe harde schijf gaf helaas ook een melding dat het bestand te groot was om over te zetten (Heb nog meer dan 300 gb over maar toch gaf hij deze melding). Nu vraag ik mij af of er een programma bestaat om mijn film te 'verkleinen' in het aantal gigabytes zonder dat ik daarbij slecht beeld verkrijg.

Alvast dank voor u hulp!

Toegevoegd na 1 minuut:
Ik zou daarna de film ook op een dvd willen plaatsen en zou maximaal 2 cd-roms willen gebruiken. Daarom dat het bestand ook kleiner moet zijn :)

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat kan niet. Hallo John, waarschijnlijk heb je de instelling verkeerd. Als je een bestand met WMM bewerkt is het mogelijk om je bestand op te pompen wat resulteert in een groot bestand echter zonder kwaliteitsverbetering. Je zou het kunnen vergelijken met Haagse bluf.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Haagse_bluf

Hallo, Je kan hem publiceren op verschillende manieren. Ik doe altijd gewoon aanbevolen voor Pc. Je hoeft geen 1080p te hebben voor keigoede kwaliteit. Als je dat echt wilt kan je hem gewoon laten lopen en formatteren dat kan met het programma Format Factory, je kan het bestand dus verkleinen. Download: http://format-factory.nl.softonic.com

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100