Hoe kan ik een Excel sheet printen zonder het format mee te nemen?

Binnen excel heb ik een format aangemaakt met producten, prijzen enz. Het format kleurt kolommen. Wanneer ik de 0-getallen eruit filter blijft het format bestaan en de lege kolommen blijven dus gekleurd. Hoe zorg ik ervoor dat Excel (onder een macro bv.) met de druk van 1 knop alleen de cellen print met gegevens erin?

Toegevoegd na 21 uur:
Hier het verzochte screenshot. Het is dus de bedoeling dat ik onder een macro (of knopje) krijg dat hij alleen het gedeelte met getallen print. Het is echter zo dat het aantal getallen wat erin staat van dag tot dag verschilt. De macro moet zich hier automatisch op aanpassen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Goede vraag ! Here we go, mijn voorstel tot oplossing : Basis voor mijn oplossing is om het werkblad te filteren en enkel de rijen behouden met cellen “bedrag ontvangen op rekening” die niet rood gekleurd zijn. Vereiste handelingen zijn dan : filter instellen – afdrukken – filter terug verwijderen. Bij het plaatsen en verwijderen van de filter blijkt dat de verborgen rijen 2 tem. 10 ongevraagd terug zichtbaar worden gemaakt. Dus moet je deze rijen 2 tem. 10 nog eens verbergen. Dit kan allemaal in een macro die gestart wordt door op een knop op het werkblad te drukken. Vereisten voor de goede werking van de macro zijn dus : - cellen waarop gefilterd wordt staan in kolom O - de kolomkop staat in cel O11 - de kolomkop heeft dezelfde opmaak als de cellen eronder van de rijen die moeten worden afgedrukt - werkblad maakt geen gebruik van (andere) filters - rijen 1 tem. 10 zijn verborgen. De macro is dan als volgt : Sub Afdrukken() ' ' Afdrukken Macro ' ' Sneltoets: CTRL+SHIFT+P ' ' plaats filter op kolom O, ' enkel cellen filteren met zelfde kleur als kolomkop O11 Range("O11").Select ActiveSheet.Range("$A$1:$P$19").AutoFilter Field:=15, Operator:= _ xlFilterNoFill ' selecteer rijen 1 tem 10 en verberg deze opnieuw Rows("1:10").Select Selection.EntireRow.Hidden = True ' druk af ExecuteExcel4Macro "PRINT(1,,,1,,,,,,,,2,,,TRUE,,FALSE)" ' zet autofilter terug af Selection.AutoFilter ' selecteer rijen 1 tem 10 en verberg deze opnieuw Rows("1:10").Select Selection.EntireRow.Hidden = True End Sub Om een knop op het werkblad te plaatsen die de macro start : voeg een nieuwe rij in boven rij 11 Tabblad ontwikkelaars - besturingselementen – invoegen – formulierbesturingselement : knop teken knop in werkblad, in de nieuw ingevoegde rij 11 dialoogvenster “macro toewijzen aan object” : macronaam : selecteer de macro voor het afdrukken tekst in de knop aanpassen. Als je jouw excel sheet via sendspace op het internet zet, dan haal ik hem daar af, pas hem aan, test en zet hem terug op sendspace. Ben steeds benieuwd naar reacties hierop !

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100