hoe maak je screenshot van je bureaublad of welk programma moet je downloaden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik doe het met Gadwin Printscreen. Zie link. Let op dat je de gratis versie 4.7 ophaalt. Als je het programma installeert komt het in de systray (rechtsonder in de taakbalk). Als op PrintScrn drukt kun je met de muis het stuk van het scherm wat je wilt kopiëren selecteren. Je kunt kiezen dat het ook wordt opgeslagen, dus niet alleen voor knippen en plakken, Toegevoegd na 5 minuten: In "mijn documenten"komt een map "Printscreen files" waarin alles komt wat je het gekozen. Reuze handig, met knippen en plakken alleen heb je maar 1 afbeelding, hier net zoveel al je wilt.

Bronnen:
http://www.gadwin.com/printscreen/

Druk op je toetsenbord op de toets 'Print Scrn', meestal te vinden boven je insert knop. Open het programma Paint welke standaard in windows zit ingebakken. Druk nu op CTRL+V en de kopie van het scherm komt als plaatje te staan in Paint. Je kan deze daarna opslaan.

Bronnen:
http://www.hoemoetje.com/een-screenshot-ma...

Vanaf Windows 7 is er een knipprogramma standaard meegeleverd. Hiermee kan je een heel scherm of een gedeelte van het scherm "knippen" en bv via Word een afdruk maken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100