Is het runnen van een Minecraft server slecht voor je computer?

Ik wil dit graag weten, want ik wil liever niet mijn laptop beschadigen doordat ik eventueel een server host. Het opzetten en alles rond omdat lukt allemaal, ik wil alleen weten of het aanhebben van een server slecht kan zijn voor je laptop/desktop.

Alvast bedankt!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee, totaal niet. Je hoeft ook niet bang te zijn voor virussen o.i.d. Het enige wat je kunt merken is dat je pc/laptop langzamer internet heeft en ook langzamer werkt, maar dat is voorbij de seconde dat je de server afsluit. Ik raad echter wel aan bij te houden hoeveel ruimte alle gegevens kosten (map, spelerdata en eventuele mods), maar als je een enigszins goede pc/laptop hebt zal dit geen enkel probleem zijn, minecraft servers kosten dan ook niet veel geheugen. Zorg ervoor als je een minder goede pc hebt dat je niet teveel spelers toelaat en zelf eventueel niet een hoge resolutie texture pack gebruikt. Maar dat zijn slechts prestatieproblemen, geen echte (beveiligings)problemen.

Nee niet slecht, maar je computer kan wel slomer worden tijdens het runnen. Maar virussen enzo komen zeker niet! Gewoon een beetje slomer, maar als je de server weet uitzet is je pc gewoon weer net zo snel.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100