Hoe maak ik de transactielog kleiner bij een MS SQL Server 2005 database?

Ik heb ongeveer 15 databases en van een aantal is de transactielog net zo groot of iets groter dan de database. De database staat op de webserver en heeft momenteel performance problemen. Volgens discussiefora kán de performance verslechtering komen door de grote groei van de transactielog. Dat wil ik eerst eens onderzoeken.

Graag wil ik (eenvoudig uitgelegd) weten welke handelingen ik moet doen om de transactielog op de juiste manier te verkleinen. Het verwijderen van de log blijkt namelijk niet verstandig te staan i.v.m. de backupstrategie (staat op full). Op MSDN staat iets dat ik eerst een backup moet maken, maar waarvan en hoe (en wat ik dan met de backup moet doen) is me niet duidelijk.

Ik ben (duidelijk) geen SQL Server specialist, dus ik heb het meest aan antwoorden waarin het duidelijk staat uitgelegd, liefst met een stappenplan en plaatje. Ik vrees dat ik dit keer aan links naar de specilistenfora niet veel heb, want die heb ik al doorgespit. Misschien is er hier iemand die een duidelijk antwoord kan geven! Mijn dank zou groot zijn.

Toegevoegd na 43 minuten:
NB. Moet ik verder nog iets doen, zoals de database offline brengen? Ik zou sowieso de webserver even uit kunnen zetten zodat er geen nieuwe transacties bij kunnen komen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het antwoord staat op de link hieronder (onderdeel "Trim SQL Database Space"). Een collega die als SQL expert werkt, heeft dit script al meerdere malen gedraaid om transaction logs te verkleinen en dat werkt prima. Je kunt op deze manier je logs terugbrengen tot nog geen 1 MB, waar deze voorheen bijvoorbeeld meerdere GB's groot was. Dus een flinke winst vwb de beschikbare ruimte op je harde schijf. Toegevoegd na 3 minuten: Let er wel op dat ze zijn getest op SQL Server 2000, maar zoals op de website wordt aangegeven, zou het ook voor latere versies correct moeten werken.

Bronnen:
http://www.rectanglered.com/sqlserver.php

Hoewel geen juist antwoord in deze, lijkt het mij wel dat deze logs al zijn opgenomen in de back-ups. dus feitelijk kun je een en ander wissen zonder verlies. Toegevoegd na 17 minuten: Oudere logs bedoel ik om ruimte vrij te maken.

Dit helpt je niet verder? How to use the DBCC SHRINKFILE statement to shrink the transaction log file in SQL Server 2005

Bronnen:
http://support.microsoft.com/kb/907511

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100