Waarom is er nog nooit uitgevonden om een hele lap tekst die per ongeluk in Caps is geschreven om te zetten in normale tekst?

Of bestaat dit al wel? Ik heb zo vaak dat ik driftig een eind weg aan het typen ben om er na een blik op mijn beeldscherm achter te komen dat ik per ongeluk Caps aan had staan. Grrr, kun je weer helemaal overnieuw beginnen.

Er kan tegenwoordig zoveel met computers, dus waarom kan het nog steeds niet dat je het dan gewoon kan selecteren ofzo en kan kiezen voor omzetten in een normale tekst?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je gaat er al vanuit dat het niet kan. In deze tijd kan met computers echt heel erg veel! Ik ga er even vanuit dat je bedoeld in Word omzetten. Mocht je dit niet bedoelen dan kun je Word gebruiken om de omzetting te doen. Hieronder zie je hoe het werkt: "JE HEBT HET MISSCHIEN AL GEHAD DAT JE ZODANIG GECONCENTREERD BENT AAN HET TYPEN ZONDER DAT JE WEET DAT JE ALLES IN HOOFDLETTERS ZET Nu denk je waarschijnlijk dat je alles opnieuw moet typen.... maar je kan het veel sneller: OFFICE 2000, XP, 2003 1. Selecteer je tekst die in hoofdletters staat: 2. Ga naar opmaak, hoofdlettergebruik 3. Nu kies je 'Zoals in een zin' of 'kleine letters' of 'alles met beginletters' OFFICE 2007. 1. Selecteer je tekst 2. in de menubalk 'start', klik je op het logo Aa 3. Nu kies je 'Zoals in een zin' of 'kleine letters' of 'alles met beginletters'"

Bronnen:
http://www.pc-helpforum.be/f207/word-hoofd...

Goeie vraag. Andersom kan het wel; een tekst die klein geschreven is, kan men in Word groot (kapitaal) weergeven. Dan kan men ook weer terug van groot naar klein. Helaas kan men geen ingetypte tekst in kapitaal verkleinen naar klein. (Tenminste volgens mij niet, wellicht dat iemand anders dit wel kan).

Dit kun je doen met Word. Kopieer je tekst naar Word, maak in Word de gewenste verandering, en kopieer de tekst dan terug. Toegevoegd na 2 minuten: Met Office 2007 selecteer je in Word de hele tekst. In het standaard-lint (het lint dat je ziet als je Word start; als jij een ander lint ziet, klik dan linksboven op Start) zie je aan de linkerkant, onder het vakje met de lettergrootte, een knop waarop "Aa" staat. Daar klik je op. Vervolgens kies je voor "oMKERING lETTERS". Met vorige versies van Office gaat het via het menu Bewerken. Hoe dat daar vervolgens heette, weet ik niet meer - zoek naar iets dat lijkt op het bovenstaande.

De kortste weg naar bovengenoemde oplossing (in MS Word): . Met deze toetscombinatie kun je de tekst op drie manieren neerzetten: Alles hoofdletters, alleen het eerste woord een hoofdletter, elk woord met een hoofdletter.

Bij een PC gaat het wat ingewikkelder, maar bij een Apple is het met een druk op de knop gepiept.

Je hebt al gelezen dat het inderdaad in word kan maar het kan ook nog moeilijker met PHP, daar heb je ook een functie die dat voor je kan doen. met Strtolower($string). Nadeel is wel dat je dan met umlauts etc dat het niet gebeurt. Wellicht in word wel!

Bronnen:
http://www.php.net/manual/en/function.strt...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100