PC terug naar fabrieksinstellingen.. software verlies of niet ?

Ik wil mijn Medion PC terug brengen naar de fabrieksinstellingen. Raak ik dan ook mijn zelf toegevoegde programma's, zoals Word, Excel ect. , kwijt. Of alleen de bestanden die hiermee gemaakt zijn. Graag een antwoord hierop.

groeten,
Svenno

Weet jij het antwoord?

/2500

Als het gereset wordt naar de fabrieksinstellingen dan zijn alle programma's verwijderd, een fabrieksinstelling is hetzelfde als je wanneer je een nieuwe pc koopt. Voor Office zou ik eventueel de key opschrijven door met produkey te achterhalen van nirsoft. Bestanden zou ik eventueel backuppen op een extern hdd en eventueel een lijstje schrijven van wat voor software's op de computer zitten, om te kijken kunt u eventueel naar configuratiescherm gaan en daar op programma's te klikken.

Bronnen:
Eigen ervaring

Een Medion PC wordt over het algemeen geleverd met 2 CD's. 1) Een CD de zgn Application & Support Disk. Met deze disk breng je je systeem terug naar de situatie zoals je hem kocht (alle naderhand door jezelf aangebrachte wijzigingen ben je kwijt dus alles wat van belang is moet je overzetten op een andere gegevensdrager zoals externe harde schijf). Alle voorgeinstalleerde software e.d. staan er dus wel op. Windows is in dit geval altijd al geactiveerd 2) Een CD de zgn recovery disk. Hierop staat je besturing en hiermee wordt je "kale" besturing er opnieuw opgezet. Dan ben je dus verder echt alles kwijt (ook hier weer overzetten wat je wilt bewaren). Met alles bedoel ik ook de voorgeinstalleerde software zoals de antivirus software e.d. Uit ervaring weet ik dat je bij de nieuwere Medion PC's zelfs in het laatste geval je Windows niet meer behoeft te activeren maar controleer dat wel (code staat meestal achterop de PC). Daarnaast zie ik reacties over systeemherstel maar dat is volgens mij iets anders. Dan zet je met het bestaande systeem de zaak terug naar een toestand waarop je PC nog goed draaide.

Ik neem aan dat die Medion-pc gewoon met Windows werkt. Eenmaal geïnstalleerde progs worden niet verwijderd als je teruggaat naar fabrieksinstellingen. Ik begrijp alleen niet, dat vertel je ook niet, waarom je terug zou willen naar de fabrieksinstellingen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100