Hoeveel mensen gebruiken er nog IE7 en IE8?

Ik ben aan m'n website bezig, maar ik heb geen zin om hem IE7 en 8 compatible te maken. Daarom wil ik graag weten hoeveel mensen die nog gebruiken. Is er een website waar dit op staat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hierbij twee websites waar je dat kunt checken. Volgens mij gebruikt nog ongeveer 13% van de Nederlanders IE7 of IE8 afgaande op de tweede bron.

Bronnen:
http://getclichttp://www.goeievraag.nl/ant...
http://gs.statcounter.com/#browser_version...

Er zijn nog zoveel mensen die gebruik maken van IE dus u sluit al snel een hele groep buiten. Alleen als je IE vergelijkt met andere webbrowser is er een constante daling te zien, zie link voor de statistieken: http://tweakers.net/nieuws/82063/statcounter-chrome-verslaat-ie-als-meest-gebruikte-browser.html

Hier is een grafiek waar dat instaat, een vrij recente gelukkig: http://www.statowl.com/web_browser_usage_by_version.php?timeframe=last_6&interval=month&chart_id=4&limit%5B%5D=ie&fltr_os=&fltr_se=&fltr_cn= Toch nogsteeds meer dan 50 procent van de IE gebruikers. Wat in totaal rond de 18-15 procent market share uitkomt

Van de internetgebruikers gebruikt 24% nog IE8: http://theie8countdown.com/

Volgens StaCounter (die kijkt op basis van pageviews van een paar miljoen sites). Zijn van de aanroepen vanuit Nederland voor 14,61% door IE8 en voor 1,12% door IE7. Op de site kan je nog veel meer informatie vinden.

Bronnen:
http://gs.statcounter.com/#browser_version...

Als je je website netjes ontwerpt werkt hij ook op al deze browsers, en op alle mobiele browsers. Als je het perse wilt weten: google site analytics (een gratis stukje script dat je heel eenvoudig zelf kunt toevoegen) vertelt je precies wat voor browsers je site bezoeken (en vanuit welk land, en welk OS)

Bronnen:
http://www.google.com/intl/nl/analytics/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100