Hoe krijg ik mijn bureaublad terug in Windows na het politievirus???

Ik had het politievirus op mijn computer. Deze hebben we eraf gekregen. Maar nu mis ik mijn bureaublad en kan alleen via alt.ctrl.del programma's opstarten omdat het bureaublad, incl. taakbalk onderin niet in beeld is. Hoe krijg ik die / dat terug? Alles werkt nog alleen is het onhandig zo.

Toegevoegd na 19 minuten:
Net via onderstaande tip internet explorer opgestart maar ook geen bureaublad...

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Leuk, computers. Je kunt een systeemherstel overwegen maar wel van voor de infectie natuurlijk. Je kan ook overwegen om een backup te draaien van alles wat je dierbaar is en dan een verse installatie te doen. Want nu is het explorer, maar wat komt er nog verder achterweg. Gewoon lekker vers beginnen, tenzij je weet wat je doet ( maar dan had je je vraag hier niet gesteld ). Je kan ook overwegen om je vraag te stellen in een specialistisch forum, meestal zit daar meer kennis achter de toetsenborden. Een dergelijke vraag zou je bijvoorbeeld hier kunnen stellen; http://www.pc-helpforum.be/f163/ Alvast succes ;)

Als je via ctrl-alt-del programma's kunt starten, kun je proberen het programma explorer.exe te starten. Daarmee krijg je je bureaublad etc. terug. Toegevoegd na 54 minuten: dus explorer.exe, en niet iexplore.exe.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100