kun je een geluidsopname verbeteren?

Ik heb geluid opgenomen met Camtasia studio, alleen dit is te hard en daardoor kraakt hij een beetje , kan ik dat weghalen met software? Of software die de geluidskwaliteit verbeterd ofzo ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Verbeteren, alszijnde beter dan het origineel. Nee, je kunt het geluid wel "oppoetsen" zodat het beter lijkt. Ikzelf gebruik daarvoor Cool Edit pro. Na installatie en opstarten sleep je je bestand in het Cool Edit venster. Nu kies je voor "Amplitude" dan nogmaals "Amplitude" en dan zie je hier verschillende opties staan om het volume te drukken. Je kan nu verschrikkelijk te keer gaan met je audiobestand, er zit namelijk een handig preview functie in het programma zodat je van te voren al weet wat het resultaat zal worden zonder het bestand te vernielen. Beter is nog, maar dat zal je zelf ook wel doorhebben, een backup maken van het bronmateriaal. Dan kan er helemaal niets meer fout gaan. Er zijn vast wel meerdere tools die dit ook wel kunnen, maar zelf vind ik CE-Pro een leuk en handig programma daarvoor.

Bronnen:
http://cool-edit-pro.dutch.toggle.com/

Je hebt tegenwoordig software die ongelofelijke verbeteringen kan aanbrengen in de geluidskwaliteit. Je kunt ruis verwijderen, frequenties ophalen, equalizen, stemmen wegpoetsen, ga zo maar door. Maar wat jij wilt is een overstuurde opname repareren. Dat is een probleem. In het analoge gedeelte van je geluidsketen zijn de 'geluidsgolfjes' al vervormd tot blokjes. Er is nog geen software gemaakt die zich kan herinneren hoe dat oorspronkelijk moest klinken, daarvoor is het origineel te veel beschadigd.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100