Hoe kan ik een compilatie video maken uit filmpjes op youtube en heb ik daar de rechten voor om deze te uploaden op youtube?

Ik wil graag een compilatie van filmpjes op youtube maken en deze vervolgens op youtube zetten.
Wat ik wil doen is veel filmpjes op youtube verzamelen van bmxers, en dan de beste momenten achter elkaar zetten. Heb ik hier het recht ervoor om dit filmpje te uploaden naar youtube? En wat moet ik dan in de beschrijving vermelden om geen rechten van anderen te schenden?
Als ik dit mag doen, hoe doe ik dit dan? Ik wil alleen maar de belangrijkste stukjes van de filmpjes achter elkaar zetten, en bij elk stukje rechtsboven vermelden welke bmxer het is, met een liedje op de achtergrond. Kan ik dit gewoon met windows movie maker doen?
En hoe kan ik de filmpjes in mooie kwaliteit downloaden? Kan ik dat via youtube gewoon doen?
Als ik dit in moviemaker wil doen, moet ik dan het hele gedownloade filmpje in moviemaker zetten en vervolgens de onbelangrijke stukken wegknippen, of kan dit op een snellere manier?

Weet jij het antwoord?

/2500

Door het gebruiken van filmpjes van anderen, schend je hun auteursrecht. Wel kun je toestemming aan hen vragen, maar anders is het niet toegestaan (behalve voor eigen gebruik, dus niet openbaar, wat hoogstwaarschijnlijk je bedoeling is als je het filmpje op Youtube plaatst).

Op internet is alles officieel rechtenvrij, dacht ik.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100