Ik krijg de melding: "De kwaliteit van het bestand is te laag", bij het online versturen van een 1 foto, hoe kan ik dit probleem oplossen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dit kan twee oorzaken hebben. Let wel, ik zeg oorzaak, geen oplossing ( want mischien is die er niet, dat ligt aan uw beeldmateriaal ). één is dat de resolutie te laag is, de ander kan zijn dat de kwaliteit gewoon slecht is. Dat laatste vergt meestal mensenwerk en acht ik de kans heel klein dat dat het geval is ( voor online gebeuren ). Dus houden we voor het gemak even aan dat het de resolutie betreft. Heeft u de afbeelding verkleint en heeft u de originele afbeelding nog? Dan kunt u proberen om de afbeelding nog eens te versturen maar dan in zijn originele staat. Is deze te groot om te worden verwerkt, kijk dan eens naar het maximum resolutie wat u mag verzenden. En pas hier uw afbeelding op aan. Dit kan bijvoorbeeld met een image resizer. Bijvoorbeeld deze; http://imageresizer.codeplex.com/ Is de resolutie van uw originele afbeelding te laag, dan kunt u proberen deze te vergroten, maar de kwaliteit wordt er dan niet beter op...eerder slechter. Meestal is dat een verloren zaak, tenzij u voor een slechtere kwaliteit kiest. Mischien is het dan toch beter om een nieuwe afbeelding te vinden of maken die een hogere resolutie heeft.

Als je de foto hebt verkleind om te kunnen versturen, kan je het origineel ( voordat je het verkleinde) proberen te versturen. Als je deze niet meer hebt is er niets an te doen; je kan de kwaliteit niet meer vergroten achteraf

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100