Na het verwijderen van linux partitie start Win7 niet meer op. Hoe kom ik van de Grub Rescue melding af?

Zie vraag. Ik heb geen Win7 rescue cd. Ook linux staat niet op een DVD of USB, maar dat valt wellicht nog te regelen. Het liefst een oplossing die zonder rescue cd oid te realiseren is.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dit is mogelijk met behulp van een Windows 7 DVD of met een systeemherstelschijf, deze kan aangemaakt worden op een andere PC met Windows 7. Ga als volgt te werk om een systeemherstelschijf te maken 1.Open Back-up maken en terugzetten door achtereenvolgens te klikken op de knop Start, Configuratiescherm, Systeem en onderhoud en Back-up maken en terugzetten. 2.Klik in het linkerdeelvenster op Een systeemherstelschijf maken en volg de stappen. Als u om het beheerderswachtwoord of een bevestiging wordt gevraagd, typt u het wachtwoord of een bevestiging. Opmerking Als u wordt gevraagd om een Windows-installatieschijf te plaatsen, betekent dit dat de bestanden die nodig zijn om de systeemherstelschijf te maken, niet op de computer zijn gevonden. Plaats een Windows 7-installatieschijf.

Als je geen rescue cd bij je pc/laptop hebt mee gekregen is er een kans dat er een verborgen partitie op je harde schijf staat. Zoek op internet hoe je pc/laptop kan herstellen zonder cd. Normaliter moet je in je bios aangeven dat je in de boot volgorde je backup partitie wil kunnen benaderen, daarna start je de installatie via het boot menu. Helaas is hier voor geen standaard en is voor elke fabrikant verschillend, je zult dus zelf even moeten uitzoeken hoe je je backup partitie kan benaderen voor jou type pc/laptop

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100