Kan ik AVI bestanden afspelen met Windows media Player? Of wat heb ik daar anders voor nodig?

Ik krijg steeds te zien dat er "Codec" wordt opgehaald als ik een film van mijn externe harde schijf wil afspelen.. en dat "hangt" het programma en moet ik afsluiten..
Hellup..ik wil mijn 56 films gaan kijken..
:-)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

vlc mediaplayer die ik gebruik is ook makkelijk te gebruiken.

Bronnen:
http://downloadfreeprograms.net/download-v...

Windows Media Player kan geen .Avi bestanden afspelen. Hier zal je een andere media player voor moeten downloaden. Ik raad Movie Player 1.0.7 aan, dit is een heel simpel programma dat is gemaakt om zoveel mogelijk soorten filmbestanden af te spelen. Dit is een freeware ( gratis ) programma en mag zomaar gedownload worden: http://www.freedownloadscenter.com/Multimedia_and_Graphics/Multi-Purpose_Player_and_Editors/Movie_Player_Download.html

Om met Windows Media Player avi bestanden af te spelen moet je Klite codec pack (gratis) installeren.

Elk videoprogramma heeft codec nodig om bestanden te vertalen. Het probleem met de Windows Media player is dat hij voor veel bestanden geen codec heeft. Je kunt er daarom voor kiezen om de codec te downloaden. Meestal staat bij de codec wel aangegeven welke bestanden je daarna kan afspelen. Als alternatief kun je ook een ander videoprogramma gebruiken. Zelf gebruik ik VLC media player, waar codec voor bijna alles al bij inbegrepen is, zodat je daarna niet nog een keer op zoek hoeft naar codec. Dit kan ik je ook aanraden. Het is zelfs open source (gratis dus)!

Bronnen:
http://www.videolan.org/vlc/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100