Wat kan ik met een extern IP-Adres?

Iemand probeert een ARP-Cache Poisoning Attack op mij uit. nu heb ik een of ander Extern IP-adres. Is die van mij, of van diegene die mij probeert aan te vallen...

ik wil mijn provider bellen en hun deze screenshot sturen om te kijken wat ze kunnen doen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

1 - Dat is het adres van een 'aanvaller' 2 - Aangezien het een 192.168.* adres is kan je provider je niet helpen. Het is een adres van binnen jouw netwerk 3 - Het is hoogstwaarschijnlijk een false positive, dus niets aan de hand. EST en Symantec security staan erom bekend hier regelmatig iets te paniekerig over te doen. uitleg : ARP cache poisoning attack is een aanval waarbij iemand probeert een router zo ver te krijgen om JOUW verbinding aan HEM toe te wijzen ... Hij kan dan al je actieve verkeer overnemen, of tussen jou en de router gaan zitten en al je verkeer bekijken / manipuleren. Wat hier echter waarschijnlijk is gebeurd is dat 1 van de apparaten in je huis een IP adres is gaan gebruiken vrij kort nadat een ander apparaat er mee klaar was, dat kan lijken op een ARP attack. Dus je mobiele telefoon op je wifi netwerk loopt buiten bereik, en een ander apparaat meld zich net op dat moment aan. Daar onstaat de vergissing omdat ineens een ander MAC adres gekoppeld is aan hetzelfde IP address. Als je geen onbekenden op je netwerk hebt zitten die jou misschien aanvallen zou ik me geen zorgen maken.

Een IP-adres dat begint met 192.168 is altijd een intern adres. Dat wil zeggen: een adres dat zich op jouw eigen, interne netwerkje bevindt, en dat in die vorm niet van buitenaf bereikbaar is. Toegevoegd na 2 minuten:   Je kunt het interne IP-adres van je eigen computer vinden door een DOS-box te starten en daar het volgende commando te typen:           ipconfig /all Je kunt jouw externe IP-adres (dat is het adres waaronder jouw router vanaf de provider bereikbaar is) vinden door naar http://www.whatismyip.com/ te gaan.

Je hebt waarschijnlijk op het internet rondzwervend iets geladen. Gebeurt me ook wel. Soms is het raadzaam om een ander IP-nummer te gebruiken. Probeer het programma: HidIPPrivecySetup te laden. Na installatie kun je een ander IP-nummer krijgen, een Amerikaans nummer. Op een of andere manier is dit een fantasienummer, vermoedelijk door de programmeur ingesteld. Je bent nu niet meer te traceren.

Bronnen:
Try and error

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100