wat is het beste programma voor beginnende webdesigners/programmeurs?

je snapt het wel...
(beginnende=echte newb)

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik ben beggonnen met een boek over HTML sites je zou eens moete googlen of bieb

Een site waar je heel wat HTML codes kunt vinden is die van W3Schools Home, op die site kan je ook oefenen.

Bronnen:
http://www.w3schools.com/default.asp

Voor webdesign zou ik Adobe Dreamweaver aanraden. Voor programmeren...zelf zeg ik Microsoft Visual studio, maar misschien heb je liever Python.

Eigenlijk is het beste programma om te beginnen met HTML gewoon kladblok. Maar als je gelijk je resultaat wilt kunnen bekijken raad ik HTML-Kit aan. Ik werk zelf al jaren (professioneel) met de gratis versie, maar het is ook heel toegankelijk voor een beginner.

Bronnen:
http://www.htmlkit.com/

Als je naast het html ook nog grafisch aan de gang wilt gaan is er eigenlijk maar een goed programma: Adobe Photoshop, deze kost echter geld en is GIMP een mooie gratis vervanging om mee te beginnen.

Bronnen:
http://www.gimp.org/

Ik ben begonnen met notepad++ en is een gratis programma. Het is een uitbreiding van kladblok en kan je instellen op verschillende programmeertalen, en laat je alle codes zien en etc etc.. Link voor download;http://notepad-plus-plus.org/download/v5.9.8.html

Bronnen:
Ervaring

Ik heb zelf een paar websites gemaakt met het programma: Studio Webdesign Dit is een programma waar je geen kennis hoeft te hebben van HTML, dus echt iets voor beginners. Het werkt heel prettig, is erg duidelijk en heeft heel veel mogelijkheden.

Ik zo beginnen met een wamp omgeving, dan kan je alle kanten uit. Zie b.v. onderstaande link

Bronnen:
http://www.akker-huis.nl/wampserver.php

Ik gebruik Kompozer, een pracht programma voor beginners. Ik kende er niets van en heb op 1 week tijd mijn website gemaakt. Onderstaande link bevat alles, tot en met een cursus. Meegenomen is ook dat Freek de ontwerper een pracht mens is en u ook met raad en daad bijstaat.

Bronnen:
www.kompozer.nl
www://appartement.gratis-host.eu

Je zou kladblok en KompoZer kunnen gebruiken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100