Is limewire nog steeds illegaal om het te downloaden en gebruiken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is in Nederland legaal om films, muziek en boeken te downloaden voor eigen gebruik. Zo is het ook legaal om met een cassetterecorder van de radio op te nemen of een boek te kopiëren in de bibliotheek. Dat is geregeld in de Auteurswet, artikel 16b en verder. Wat niet mag, is het aanbieden van muziek en boeken via Limewire of Frostwire. Computerprogramma's mag je niet downloaden.

Bronnen:
http://wetten.overheid.nl/BWBR0001886/geld...

Limewire is er niet meer, is down.

De website van Limewire is onder dwang van een gerechtelijk bevel offline gehaald. Over de p2p-dienst loopt al vier jaar een rechtszaak die de RIAA heeft aangespannen tegen de Lime Group, het bedrijf achter de Limewire-software.

Bronnen:
http://tweakers.net/nieuws/70459/limewire-...

als je het al ergens zou kunnen vinden, zou je alsnog de mogelijkheid niet hebben om het te gebruiken. Limewire werkte namelijk met servers waarop bestanden van een gebruiker/(s) naar een andere gebruiker werd gedownload. (P2P). Limewire zelf heeft de servers neergehaald dus het programma zal sowieso niks opleveren. Google eens op mp3 download en je zal een heleboel sites vinden.

Ja, maar je kunt wel vervangende programma's gebruiken zoals Frostwire.

hartstikke illegaal, maar het is ter ziele helaas... maar als je miro of vuze ofzo download, en een torrent download op thepiratebay, dan kan je ook aan leuke dingen komen (wel illegaal)

Bronnen:
www.thepiratebay.org

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100